screenshoot

UPS! HVIDRA ZADAR: ‘Ne idemo u Vukovar, nije nam jasna namjera prosvjeda!’

Autor: S.V.

“Zbog čestih upita naših članova i medija o prosvjedu u Vukovaru, ovim putem Predsjedništvo Udruge HVIDR-a Zadar daje svoje javno priopćenje”, stoji u medijskom obraćanju ove udruge.

“Po prvi put Udruga HVIDR-a Zadar neće ići na prosvjed, a išli smo na sve dosadašnje prosvjede bez razlike tko je bio na vlasti ( za razliku od mnogih ). Naime, ne možemo se odazvati nečemu za što ni sami ne znamo što je. Je li to okupljanje prosvjed ili potpora Vladi ?

S jedne strane izjave da je prekipjelo zbog nečinjenja po pitanju ratnih zločina, sa druge strane izjave kako je ova Vlada i ovaj premijer najbolji od svih dosadašnjih?!

Što se tiče procesuiranja ratnih zločina, smatramo da su sve dosadašnje Vlade, pa i ova, zakonski i moralno odgovorne za nečinjenje. Ključnim problemom sada držimo činjenicu da ruka gospodina M. Pupovca daje većinu Vladi i dok je tome tako, ne vjerujemo u rješavanje ovoga problema.

Potpora Penavi…

Ne sumnjamo u dobre namjere gradonačelnika Penave i njegovo poštenje, pa tako i on i svi Vukovarci imaju našu punu potporu kada je u pitanju problem rješavanja ratnih zločina. Međutim, smatramo da se ovakvim prosvjedom postići neće ništa.

Ali potpora i premijeru Plenkoviću!




Gospodinu premijeru Plenkoviću također dajemo punu potporu kada kaže da neće dozvoliti braniteljskim udrugama da mu biraju partnere i određuju tko će biti parlamentarna većina jer to je njegovo demokratsko pravo temeljem dobivenih glasova na izborima, a za demokraciju smo se mi borili.

Isto demokratsko pravo zadržat ćemo za sebe te preporučamo i svim braniteljima da ne dozvole više nikada da nam netko nameće za koga bismo trebali glasovati, već neka svaki pojedinac to učini prema vlastitoj savjesti.”

Ivica Arbanas, predsjednik Udruge HVIDR-a Zadar




Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.