Foto: Privatna arhiva

Čudesni poduhvat poručnice Ane: ‘To je za poginule hrvatske branitelje’

Autor: Snježana Vučković

Zapovjednica 4. voda u Zaštitnoj satniji Počasno-zaštitne bojne poručnica Ana Antolić biciklom je, nakon 13 dana, u sklopu biciklističkog maratona, kao dio sedmeročlane ekspedicije Udruge Tigar, odvezla dionicu od Rakitja do Lourdesa u Francuskoj, gdje se trenutačno nalazi na 30. hodočašću Hrvatske vojske, policije i branitelja.

Naime, poručnica Antolić je 10. svibnja sa članovima Udruge Tigar krenula iz Rakitja na vožnju dugu ukupno 1700 kilometara koja je, rekla je, bila iznimno zahtjevna s obzirom na vremenske uvjete poput kiše i vjetra, koji su ih pratili tijekom puta.

“Etapu od Rakitja do Lourdesa sam zajedno s kolegama iz Udruge Tigar uspješno odvozila u 11 etapa unatoč brojnim izazovima”, rekla je poručnica Antolić te pojasnila kako za nju ovaj biciklistički maraton ima i duhovno značenje.

Foto: Privatna arhiva

Vožnju posvetila poginulim braniteljima

“Ovih 1700 kilometara vožnje od Raktija do Lourdesa posvećeno je hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote za slobodu hrvatske države, a posebice poginulim i nestalim pripadnicima Tigrova, koji su imali neizmjernu ulogu u Domovinskom ratu”, poručila je na kraju poručnica Antolić.

Poručnica Antolić zadnje četiri godine postiže izvanredne rezultate na vojnim i civilnim sportskim natjecanjima, ali i u vojnoj izobrazbi te obuci.

Opaka poručnica iz Kutine postigla nemoguće: I otac i majka su joj bili hrvatski branitelji




Posljednje veliko natjecanje na kojemu je odnijela pobjedu u ženskoj kategoriji bilo je 2023. godine, Štit domovine 2023., koje je održano na području Zagreba i planine Medvednice, u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova.

No, njezini uspjesi sežu puno ranije. Prva medalja u Hrvatskoj vojsci bila je u streljaštvu 2021. godine, u ženskoj ekipi Počasno-zaštitne bojne, kada je osvojila drugo mjesto na 25. prvenstvu OSRH u streljaštvu. Za Anu je 2022. godina bila jedna od najuspješnijih natjecateljskih. Osvojila je drugo mjesto na prvenstvu OSRH u krosu, zatim prvo mjesto na natjecanju u krosu u organizaciji Zapovjedništva za potporu. Kruna svega stigla je na natjecanju za najspremnijeg pripadnika OSRH Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku 2022., prvo mjesto u ženskoj konkurenciji.




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.