Foto: Screenshot

Slavni Tim Roth stiže u Hrvatsku: Glumit će u filmu o Domovinskom ratu

Autor: S.V.

U Gorjanima, Osijeku i Đakovu u ponedjeljak 27. svibnja započinje snimanje “260 DAYS”, filma o Domovinskom ratu u holivudskoj produkciji i na engleskom jeziku, a prema istinitoj priči Marijana Gubine.

U jedinstvenom filmskom projektu, temeljenom na knjizi “260 DANA” Marijana Gubine sudjeluju mnogi poznati američki i britanski glumci, predvođeni legendarnim Tim Rothom te Armand Assanteom, a glumci će, kazao je, biti smješteni u hotelu Mattera u Čepinu, te u hotelu Park u Našicama.

Tim povodom za portal Promise, redatelj filma Jakov Sedlar izjavio je: “Apsolutno smo spremni i s veseljem očekujemo početak snimanja. Ekipa scenografa i kostimografa u Slavoniji je već desetak dana, kako bi sve bilo spremno za dolazak glumaca i početak snimanja. U ponedjeljak u Gorjanima snimamo prve scene sa Sam Hazeldinom, poznatim britanskim glumcem koji će utjeloviti Hinka Gubinu, Marijanovog oca, te s Camillom Rutherford, koja glumi Marijanovu majku Mariju.”

Foto: Promise.hr

Svjetski poznata glumačka imena u filmu

Tu će, navodi Sedlar, još biti i Isabella Dempster, koja će glumiti Marijanovu sestru Nenu, zatim Antea Huljev Žuvan, koja igra malu Helenu, Florence Bensberg, koja glumi trinaestogodišnju Marijanovu sestru Gabrijelu te talentirani britanski glumac Will Godber, koji će glumiti malog Marijana Gubinu. U utorak dolazi dvoje novih glumaca: Alec Newman i Naomi Frederics, koji glume mještanina Miloša i njegovu ženu. Redatelj je istakao istakao kako u Slavoniju naknadno stižu i slavna španjoska glumica Angela Molina, koja će glumiti stariju ženu Draganu – kod koje je desetogodišnji Marijan radio kao rob.

“Armand Assante glumit će oficira JNA, a na kraju dolazi i glavna zvijezda, Tim Roth, koji će utjeloviti Marijana Gubinu u današnjem vremenu. Film, naime, počinje i završava scenama u kojima se pojavljuje Marijan Gubina – danas”, pojasnio je redatelj.

Sedlar naglašava da će na nekoliko lokacija u Slavoniji snimati punih pet tjedana, odnosno do 28. lipnja ove godine, te da neće biti lako jer je priča vrlo kompleksna, ali je uvjeren da će do kraja lipnja uspjeti snimiti sve predviđene scene.

Foto: Josip Moler / CROPIX

Angažirano do 200 statista

“Sve su to vrhunski glumci koji su glumili u mnogim serijama BBC-a, Netflixa, na platformi Amazon i drugdje. Drago mi je da u glumačkoj ekipi imamo i brojne osječke glumce, te studente glume, a koristit ćemo i usluge do 200 statista. Kasnije ćemo, nakon završetka snimanja, u Los Angelesu, odnosno u Hollywoodu, tri mjeseca raditi na postprodukciji filma, što je iznimno važan dio. U posprodukciji se, pogotovo danas, sav snimljeni materijal – slika i ton – mogu korigirati”.




Dražen Majstrović, direktor produkcijske tvrtke 260 DAYS, istaknuo je za ovaj portal da se crowdfunding kampanja nastavlja do 1. rujna, te da joj se mijenja cilj.

Marijan je u ratu bio srpski rob: Po Americi se širi priča o patnji hrvatskog dječaka




“U dosadašnjem procesu od uključenih investitora, članova crowdfunding zajednice, poslovnih partnera i donatora dostigli smo 85 posto ciljanog budžeta produkcije filma 260 DAYS, odnosno prikupili smo 2.548.574 eura. Za taj budžet osigurali smo respektabilnu glumačku ekipu na čelu sa Tim Rothom, Armand Assanteom i Angelom Molina. Na žalost nismo osigurali dovoljan budžet za angažiranje Matt Dillona tako da on neće biti član glumačkog rostera produkcije filma 260 DAYS. Cilj produžene crowdfunding kampanje bit će povećati budžet za holivudsku postprodukciju filma. S novim ciljem pokušati ćemo dostići sveukupni budžet filma od tri milijuna eura, što bi nam omogućilo angažiranje barem jednog poznatog imena iz svijeta glazbene postprodukcije. Smatramo da bi na taj način oplemenili cijeli projekt te ga učinili atraktivnijim za međunarodno tržište”, istaknuo je Dražen Majstrović.

Dodao je da će u nedjelju 26. svibnja u Osijeku održati press konferenciju povodom početka snimanja filma na kojoj će govoriti o produženju crowdfunding kampanje te o svim ostalim detaljima oko snimanja filma ‘260 DAYS’ a na press konferenciju će, kaže, doći i strani glumci koji idući tjedan snimaju prve scene filma.

 

 

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.