Tamara Pletnyova // Screenshot YouTube

KOMUNISTI U RUSKOJ DUMI ŠOKIRALI ZAPAD ‘Ruskinje, ne spavajte s navijačima drugih rasa – nose viruse i dilaju drogu!’

Autor: R.M.

Da Rusija rezonira drugačije od uobičajene zapadnjačke političke korektnosti, odavno je poznato.

No upozorenje par nacionalno nastrojenih ruskih zastupnika u Dumi izazvalo je nemalu reakciju u javnosti i medijima, prvenstveno zbog rasističkih zaključaka.

Tamara Pletnjova kao zastupnica Komunističke partije i predsjednica parlamentarnog odbora za obitelji, žene i djecu javno se obratila ruskoj javnosti, najvjerojatnije pod ‘blagoslovom’ vrhuške KP-a. “Ruskinje trebaju izbjegavati seks sa strancima koji nisu bijelci. Čak i kad se ruske žene udaju za strance – brakovi završavaju loše. Ovako će postati i samohrane majke, i to djeci miješanih rasa. Sjetimo se samo Djece Olimpijskih igara iz 1980.” Dodala je da takve ‘nesretnice’ na kraju moraju i emigrirati iz Rusije u borbi za vlastitu djecu i odgoj.

“Moramo rađati našu djecu. Djeca miješanih rasa pate još od sovjetskih vremena. Nisam nacionalist, ali takva napuštena djeca pate s mamom” smatra kontroverzna zastupnica no dodaje da nema ništa protiv sličnih brakova ako su u pitanju etničke nacije Ruske Federacije. Aleksandar Šerin u tom je medijskom cirkusu nadodao da ‘strani navijači donose viruse kojima žele zaraziti Ruse’, kao i droge kojima će dijeleći ih narušavati ‘rusku opstojnost’. FIFA zasad ne daje komentar na ove izjave dok zapadni mediji smatraju kako je ovo samo još jedan dokaz neotvorenosti ruskog društva prema sebi sličnima.

Autor:R.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.