Dnevno.hr

(FOTO) PRETUČENI SRBIN IZ GVOZDA: Tuku me, prijete ubojstvom i tjeraju iz mjesta zato što sam oženio Hrvaticu!’

Autor: Snježana Vučković

Dragić Rade (46), Srbin iz općine Gvozd, preciznije iz Vrginmosta, tvrdi kako je u tom mjestu za njega i njegovu obitelj život postao – nemoguć. Provokacije, vrijeđanja, udarci, prijetnje ubojstvom a sada i peticija kojom se sumješatni žele riješiti ove obitelji, po Dragićevim riječima, započela je onog trenutka kada je oženio Hrvaticu:

„Godinama šutim i trpim. Ovdje je većinsko srpsko stanovništvo i ja sam Srbin, ali mi se teško prašta to što sam bio ročnik u Hrvatskoj vojsci a sve se pogoršalo kada sam oženio Hrvaticu Vesnu”, počeo je s objašnjavanjem svoje kalvarije Rade koji se očajan obratio redakciji našeg portala.

„Napisao sam oko 200 prijava, sve su one imale osnove a počinitelji su proglašeni krivima, no od toga nikakve koristi jer se odnos prema meni i mojoj obitelji ne mijenja. Svake godine bilježim fizičke napade… Još 2012. napadnuta su moja mala djeca, a 2013. ih je presreo otac Đure Galogaže i počeo ih daviti. Ja sam pretučen 2013., pa opet na cesti 2015. godine upravo od toga Đure koji je kažnjen zatvorskom kaznom u trajanju od šest mjeseci”, kaže Rade koji se čudi kako netko za fizički napad te prijetnje smrću njemu i djeci može dobiti takvu kaznu.

Dnevno.hr

Naš sugovornik za svoj očaj krivi “SDSS koji je tamo na vlasti” i koji, po njegovoj priči, vedri i oblači Gvozdom:

“Jedino se ispred moje kuće ne popravlja put, a sada je u potpunosti zatvoren. Izoliran sam, nemam slobodu kretanja, preplašen sam. Meni je jedan policajac iz Gvozda savjetovao ovako: ‘manje se druži s Hrvatima, pa ćeš bolje proći sa Srbima’. Nemam riješenje. Moju kćer Lorenu napali su na folkloru, Gologuža je 2016. pustio pse na moje ovce, polupali su nam grobnicu… Ne znam što da radim”, kaže Dragić Rade okružen presudama, prijavama i fotografijama svog pretučenog tijela.

dnevno.hr

Dragić Rade prepun sarkazma napominje kako mu je prije izbora na kućnu adresu stiglo pismo koje potpisuju Milorad Pupovac i Vojislav Stanimirović, a u kojem obećavaju da će se boriti protiv politike zastrašivanja kojom se koriste “neke stranke, ali i dio katoličke crkve”:

“To je licemjerno! Događa se upravo suprotno! Ja jesam zastrašen, ali nikako od onih koje su naveli u svom predizbornom pismu. Nego od onih koji su glasali za SDSS”, bez dvojbe naglašava neprihvaćeni Dragić Rade i pokazuje letak.




 




Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.