Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

BIO JE U SOBI POKRAJ PREDSJEDNICE I PREMIJERA: Britanski veleposlanik otkrio je zašto je bio tamo

Autor: dnevno.hr

'Ovo je ozbiljno pitanje i većina zemalja dijeli mišljenje i stav Ujedinjenog Kraljevstva', ustvrdio je britanski veleposlanik

“Jutros sam u Banske dvore otišao brifirati dužnosnike o našim otkrićima o napadu u Salisburyju. Nisam bio prisutan na sastanku koji su održali premijer i predsjednica, ali sam, zbog jako bliske sigurnosne veze između Hrvatske i Velike Britanije, našem savezniku u Europskoj uniji i NATO-u dao najnovije informacije o slučaju. Učinio sam to na službenoj razini i nisam danas razgovarao ni s predsjednicom ni s premijerom. Hrvatska je pokazala veliku solidarnost s Ujedinjenim Kraljevstvom u svjetlu ovog napada”, istaknuo je britanski premijer Andrew Dalgleish za N1.

Dalgleish je izjavio kako je hrvatski premijer Plenković rekao u petak kako će se hrvatski državni vrh kako bi izrazili solidarnost s Ujedinjenim Kraljevstvom, jer je to ozbiljan problem koji krši međunarodno pravo i konvencije.

“Ovo je ozbiljno pitanje i većina zemalja dijeli mišljenje i stav Ujedinjenog Kraljevstva”, ustvrdio je britanski veleposlanik za N1.

“Dok je u tijeku bio sastanak predsjednice i premijera, ja sam bio u potpuno drugoj prostoriji. Nisam bio na sastanku, a na Hrvatskoj je da odluči što će učiniti u svjetlu ovog napada. Potpuno je prirodno za hrvatsku Vladu da želi biti najbolje moguće informirana o ovom incidentu, a moj je posao da im te informacije i proslijedim. Zato sam jutros bio u Banskim dvorima”, objasnio je Andrew Dalgleish.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.