Ilustracija/Flickr

(VIDEO) MOŽE LI SE SMRŠAVJETI SAMO VJEŽBAMA DISANJA? Ovaj glumac tvrdi da je u rekordnom roku skinuo 13 kilograma!

Autor: Zlatko Govedić

Prije nekoliko godina japanski glumac Miki Ryosuke (64) predstavio je zanimljivu metodu kojom je uspio skinuti 13 kg i 12 cm u struku za svega 50 dana.

To je sporedan učinak vježbi koji su mu liječnici propisali protiv bolova u leđima. Izvođenje tih vježbi traje samo 2 minute dnevno.

Ryosuke je tu tehniku nazvao dijetom dugog disanja, a svodi se na to da se zauzme određena poza, napravi se udah od tri sekunde, a zatim snažan izdah u trajanju od 7 sekundi.

Mnogi stručnjaci podržavaju izvođenje vježbi disanja za mršavljenje i objašnjavaju ih ovako: masnoća se sastoji od kisika, ugljika i vodika. Kada udišemo, kisik dospijeva do masnih stanica te ih raščlanjuje na komponente (ugljik i vodu).

Stoga, što više kisika udišemo, time sagorijevamo više masnoća. Kisik crpi masti i istovremeno tonizira mišićno tkivo, aktivira protok limfe i ubrzava metabolizam. Jednostavno rečeno, mast je “gorivo”, a kisik ga sagorijeva.

Osim toga, ova tehnika jača trbušne mišiće i obogaćuje krv kisikom.

Izvođenje vježbi




Vježba se izvodi svakodnevno u trajanju od 2 do 10 minuta. Stanite i ispružite jednu nogu naprijed, a drugu iza nje. Napnite stražnjicu i prenesite svu masu na stražnju nogu.

Počnite polako udisati oko 3 sekunde, dižući ruke iznad glave.

Potom snažno izdišite 7 sekundi, naprežući sve mišiće tijela.




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.