Foto: Pixabay

(RECEPT) DOMAĆI SIRUP PROTIV DIŠNIH TEGOBA: Sa samo dvije namirnice mogli biste ublažiti neugodne simptome

Autor: Zlatko Govedić

Bronhitis je upala sluznice bronha ili dušnica kojima zrak prolazi izvana u pluća i obrnuto. Oboljeli od bronhitisa kašlju i iskašljavaju sluzavi sadržaj, koji može biti proziran ili obojen. Kako bronhitis predstavlja jedan od preduvjeta za razvoj kronične opstruktivne plućne bolesti, svakako je važno pravodobno započeti s prevencijom i liječenjem. Obratite se svome liječniku.

Za ublažavanje simptoma bronhitisa i drugih dišnih tegoba u kućnoj radinosti, možete pokušati s napitkom od crne rotkve i meda, koji je odličan i za jačanje imuniteta.

Trebaju vam jedna crna rotkva i malo meda.

Odrežite vrh rotkve oštrim nožem. Izdubite sredinu, tako da ostanu debeli zidovi. Budite pažljivi jer je meso rotkve tvrdo pa se možete ozlijediti. Sredinu koju ste izvadili stavite u malu čašu.

U rotkvu ulijte med, ali ne do vrha. Ostavite malo mjesta za sok koji će pustiti rotkva.

Poklopite rotkvu i ostavite nekoliko sati ili, još bolje, preko noći. Sljedeće jutro sok prelijte u staklenku pa ponovite postupak.

S jednom rotkvom možete postupak ponoviti tri puta.




Konzumirajte nekoliko žlica dnevno.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.