Pixabay

ODMAH PRESTANITE KONZUMIRATI OVE NAMIRNICE: One su izuzetno loše za naše zdravlje!

Autor: Dnevno

Teško je u današnjem užurbanom životu balansirati s prehranom te se u svakom trenutku hraniti zdravo, no postoje neke namirnice za koje stručnjaci kažu kako bismo ih trebali izbjegavati u širokom luku!

Naime, one su izuzetno loše za naše zdravlje. Na toj listi ima velik broj namirnica koje inače normalno svakodnevno konzumiramo, a neke će vas i prilično iznenaditi.

Za početak, to je bijeli kruh, u kojem prevladava škrob. Škrob povećava razinu šećera u krvi, povećavajući rizik od dijabetesa, dok višak šećera u krvi povećava rizik od pretjeranog povećanja težine.

Duboko pržena hrana u ulju izuzetno je ukusna, ali i iznimno nezdrava. Povećava kolesterol i začepljuje arterije.

Višak šećera iz gaziranih pića, pohranjuje se kao masnoća, što dovodi do pretilosti, dijabetesa i visokog krvnog tlaka, dok dnevni unos jedne do dvije limenke gaziranog pića povećava rizik od dijabetesa kod mladih i povećava rizik od razvoja gihta za muškarce i žene.

Na popisu opasnih namirnica nalaze se instant rezanci, kokice za mikrovalnu, konzervirana hrana, margarin, prerađeni mesni proizvodi, protein soje te umjetni zaslađivači.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.