Foto: Unsplash, Ilustracija

Liječnica otkrila koja je vrsta mesa najzdravija opcija: Lista bi vas mogla iznenaditi

Autor: F.F

Zdravlje srca je ključno za opće dobrostanje, s obzirom na to da su kardiovaskularne bolesti jedan od vodećih uzroka smrti diljem svijeta. Kako bismo sačuvali zdravlje srca, važno je obratiti pažnju na prehranu, jer igra ključnu ulogu u prevenciji ovih bolesti.

Preporuke nutricionista i dijetetičara ističu važnost odabira pravih vrsta mesa za zdravlje srca. Za MSN je nekoliko nutricionista otkrilo koje je meso najbolja opcija za zdravlje srca.

Masna riba poput lososa, skuše, sardina i pastrve bogata je omega-3 masnim kiselinama koje su ključne za zdravlje srca. Omega-3 masne kiseline smanjuju upalu, snižavaju krvni tlak i smanjuju rizik od srčanih aritmija, što čini masnu ribu izvrsnim izborom za zaštitu srca.

Foto: Pexels

Biti umjeren

Perad bez kože poput piletine i puretine niskog je udjela zasićenih masti u usporedbi s crvenim mesom. Osim što pruža visokokvalitetne proteine, perad bez kože sadrži i hranjive tvari poput niacina i selena, koje podržavaju zdravlje kardiovaskularnog sustava.

Rijetki znaju za ovaj simptom moždanog udara: Može se javiti dok jedete, obratite pozornost

Bijela riba, poput oslića, još je jedan odličan izbor za zdravlje srca. Ova vrsta ribe sadrži manje masti od drugih izvora proteina te pruža esencijalne hranjive tvari poput selena i joda, ključnih za rad srca i štitnjače.




Uključivanje ovih vrsta mesa u prehranu može pružiti važne nutrijente i podršku za zdravlje srca, što je ključno za očuvanje općeg zdravlja.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.