Mora jesti samo jedan obrok dnevno zbog manjka lijekova: ‘Bez njega ne mogu, umrijet ću’
Konzumiranje ove ribe radi čuda za vaše srce i mozak: Ali jedna skupina ljudi treba paziti
Oslić je često odabran obrok zbog svoje dostupnosti tijekom cijele godine, pristupačne cijene te lakoće odvajanja kosti od mekanog, bijelog mesa s blago slatkastim okusom. Ova riba, koja se može pripremati na različite načine poput kuhanja, roštiljanja, prženja ili pečenja, često se kombinira s maslinovim uljem, crnim paprom, solju, limunom te drugim začinima i povrćem.
Oslić je pravi izbor iz nekoliko razloga:
Niska kalorijska vrijednost
Sadrži samo 90 kcal na 100 grama, što je značajno manje u usporedbi s drugim izvorima proteina poput svinjetine.
Bogatstvo selena
Pruža značajan izvor selena, važnog za imunološki sustav, s antioksidativnim i protuupalnim svojstvima.
Žena je osjećala bol u uhu ‘koja se kretala’: Zaprepastila se kada je shvatila što je to
Visok sadržaj magnezija
Osigurava važan mineral magnezij, ključan za pravilno funkcioniranje mišića i živaca.
Vitamin B12
Odličan izvor ovog vitamina važnog za metabolizam stanica i živčani sustav.
Proteini
Pruža oko 18 grama proteina po porciji, što čini važan doprinos preporučenom dnevnom unosu.
Omega-3 masne kiseline
Osigurava visok udio ovih korisnih masti koje su ključne za smanjenje rizika od kardiovaskularnih bolesti i poboljšanje zdravlja mozga.
Važno je napomenuti da, iako je oslić uglavnom siguran za konzumaciju, sadrži određenu količinu žive, metala koji može biti štetan u velikim količinama. Međutim, oslić ima niske razine žive, a savjetovanje s liječnikom preporučuje se trudnicama i starijim osobama.
ZADNJE VIJESTI
Znanstvenici pronašli bizarnu poveznicu odlazaka na WC i rada mozga: ‘Jedno jako utječe na drugo’
Najprljaviji su dio kuhinje, a malo tko na njih obraća pažnju: Kante za smeće su čišće
Ove posude gotovo nitko ne pere, a najprljavije su u kuhinji: Često su izvor salmonele