Foto: Screenshot/TikTok, Pexels

Kiropraktičar otkrio koliko je omiljena poza za spavanje zapravo štetna: Dovodi do niza problema

Autor: F.F

Kiropraktičar Jae Chang podijelio je upozorenje na TikToku o štetama spavanja na trbuhu. Istakao je da ovaj položaj može stvarati opterećenje na vratu, donjem dijelu leđa i srcu. Chang je naglasio da okretanje glave na stranu dok spavate na trbuhu može uzrokovati stres i napetost u vratu, te dodatno opterećenje u donjem dijelu leđa.

U videu, koji je stekao preko 22,5 milijuna pregleda, Chang je objasnio kako spavanje na trbuhu može opterećivati srce i uzrokovati kardiovaskularne probleme kod osoba s problemima sa srcem.

OTKRIĆE KOJE SMO ZABORAVILI: Stručnjaci tvrde da nam pluća ne služe samo za disanje

Omiljena poza

Ovaj položaj smatra se nezdravim jer može utjecati na disanje i prouzrokovati nepravilnu zakrivljenost kralježnice. Također je naveo da spavanje na trbuhu može izazvati bolove u leđima, stezanje mišića i migrene.

@chirowell Wrong way to sleep??😴#phoenixaz #sleepposture #sleepposition #chirowell ♬ original sound – Chirowell


Stručnjaci se slažu da su spavanje na leđima i na boku općenito zdraviji položaji, a jedna studija je pokazala da većina Amerikanaca (42 posto) preferira spavanje na boku, dok 18 posto spava na leđima, a 17 posto na trbuhu.

Za mnoge je ta poza omiljena, ali nakon upozorenja kiropraktičara, možda ćete malo promisliti kako ćete spavati ubuduće.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.