Foto: Pexels

ISPROBAJTE VEĆ DANAS: Znate li što se dogodi u samo 24 sata nakon što pojedete pečeni češnjak?

Autor: T.Š.

Svjež, kuhan ili pečen, češnjak ima brojna ljekovita svojstva. U samo 24 sata od njegove konzumacije u našem se organizmu počinju događati brojne promjene koje blagotvorno djeluju na naše zdravlje, a jedno od njih je i produženje životnih stanica.

Priprema pečenog češnjaka je vrlo jednostavna. Potrebno je ukloniti vrh glavice češnjaka i staviti u tavu. Nikako češnjak ne gulite do kraja. Pecite dok omekša. Nakon pečenja, potrebno ga je ostaviti da se ohladi. U jednom danu možete pojesti 6 pečenih češanja.

Ono što će se u tom trenutku događati u vašem tijelu je nevjerojatni:

U prvih sat vremena, češnjak se probavlja u vašem želudcu i opskrbljuje tijelo hranjivim tvarima.

Dva do četiri sata poslije, organizam se opskrbljuje antioksidansima koji se bore protiv slobodnih radikala i stanica raka.

Za četiri do šest sati počinju se događati promjene u metabolizmu te započinje proces izbacivanja tekućine i sagorijevanja masti.

Šest do sedam sati poslije, antibakterijska svojstva češnjaka aktiviraju se i preko krvi se prenose tijelom, boreći se protiv bakterija kojima smo izloženi.




Šest do deset sati poslije, češnjak je već odigrao ulogu i na staničnoj razini.

Tijekom 24 sata, češnjak će pokrenuti sljedeće procese:

  • regulacija kolesterola
  • čišćenje arterija i zaštita od srčanih problema
  • redukcija krvnog tlaka i poboljšanje hipertenzije
  • povećanje prirodne obrane organizma i poboljšanje imunosnog sustava
  • uklanjanje teških metala iz organizma
  • utječe na zdravlje kostiju
  • smanjuje osjećaj umora
  • poboljšava sportsku izdržljivost
  • produžava životni vijek stanica




Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.