Photo: Pixabay, Ilustracija

BABY ULJE JE KOZMETIČKA ‘BOMBA’! Jeftin proizvod pomaže kosi i koži: Evo kako ga možete upotrijebiti

Autor: Dnevno

“Baby ulje” jednom je riječju – bomba. Ovaj jeftini proizvod može si priuštiti svaka žena, a može vam uštedjeti novac.

Evo kako se dječje ulje može koristiti:

Hidratacija kože

Ako ste zaboravili kupiti mlijeko za tijelo, baby ulje može poslužiti nakon tuširanja. Ovo je izvrsna vrsta hidratacije, pogotovo ako je nanesete preko mlijeka za tijelo jer će stvoriti zaštitni sloj koji neće dopustiti isparavanje vlage i zarobiti sve hranjive sastojke iz mlijeka za tijelo unutar kože.

Umjesto pjene za brijanje

Ako baby ulje nanesete prije depilacije nogu, britvica će lakše kliziti, a također će se spriječiti nastanak crvenih točkica na koži.

Nakon depilacije voskom




Ljepljivi ostaci voska lakše će se ukloniti sa iritirane kože uz malo ulja. Potrebno ga je lagano umasirati kružnim pokretima.

Protiv ispucalih peta

Ako vam smetaju suhe pete, probajte ovaj jednostavan trik. Dječje ulje utrljate na pete pa obucite pamučne čarape i prespavajte. Ujutro isperite višak ulja. Ovaj noćni tretman omekšat će stopala i pružiti im potrebnu hidrataciju.




Odstranjivač šminke

Ako vam je ponestalo vašeg omiljenog sredstva za uklanjanje šminke ili imate šminku koja se ne skida lako, ponovno se možete poslužiti dječjim uljem. Namočite blazinicu i lagano je držite nekoliko sekundi na svakom oku. Naime, učinkovito će otopiti i najtežu šminku, bez trljanja i grebanja. Tek tada ga dobro isperite.

Sredstvo za čišćenje četkica

Ako su vam četke za šminkanje zamrljane puderom, pokušajte ih trljati dječjim uljem.

Zaštitite vrhove kose

Na suhe i ispucale krajeve kose nanesite kap dječjeg ulja trljajući ga dlanovima o krajeve kose. Ovo će ih nahraniti i dati im sjaj, no imajte mjere! Ako pretjerate kosa izgleda masno.

Piling usana

Da biste se riješili grubih i ispucalih usana, pomiješajte malo dječjeg ulja i šećera. Trljajte usne i uklonite mrtvu kožu, a na taj ćete ih način i hidratizirati. Zatim isperite piling i nanesite balzam za usne.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.