Foto: Pexels

Ako se budite između 1 i 3 sata ujutro možda imate ozbiljan zdravstveni problem

Autor: F.F

Događa li vam se ikada da se probudite usred noći i onda se mučite s povratkom na spavanje? Ponekad razlog može biti banalan, a ponekad to može biti znak nekog temeljnog zdravstvenog problema. Prema kineskoj medicini, vrijeme kada se probudite u noći može znači i da imate problema sa zdravljem te ističu kako se to nikada ne smije ignorirati.

Naime, prema kineskoj medicini naši su organi podešeni na ritam od 24 sata. Oni objašnjavaju kako naši organi nisu svi aktivni u isto vrijeme. Prema njihovim objašnjenjima, svaka dva sata najaktivniji je drugi organ. Organ koji je bio najaktivniji 12 sati prije toga tada će biti u fazi mirovanja.  Ako se držite ove teorije, možete provjeriti sat kada se probudite i tako vidjeti koji je organ bio najaktivniji, a samim time, koji vas možda i muči. Ako se probudite usred noći, možda vam vaši organi pokušavaju ‘reći’ da nešto nije u redu. Evo o čemu se radi.

Stručnjak pojasnio zašto je zijevanje zarazno: Na jedan tip ljudi to ne djeluje

Ako se budite između 23 i 1 sat ujutro

Ako se probudite između 23 sata i 1 ujutro, to može ukazivati na probleme sa žučnim mjehurom. Ako imate poteškoća sa spavanjem, nemirni ste, ili se često budite u tom razdoblju, vaš žučni mjehur može signalizirati da biste trebali smanjiti unos masne hrane te ograničiti konzumaciju kave i alkohola.

Ako se budite između 1 i 3 sata ujutro

Od 1 do 3 ujutro, vaša jetra je najaktivnija. Ako se redovito budite tijekom tog perioda, to može ukazivati na moguće probleme s jetrom.

Foto: Pexels

Ako se budite između 3 i 5 sati ujutro

Ako se budite i ne možete zaspati između 3 i 5 ujutro, prema kineskoj medicini, to može biti povezano s aktivnošću pluća.
Ako se budite između 5 i 7 sati ujutro

Ako se probudite između 5 i 7 ujutro i ne možete ponovno zaspati, to bi moglo biti povezano s debelim crijevom, budući da je to vrijeme kada je debelo crijevo najaktivnije. Nesanica u ovom razdoblju može ukazivati na probleme s probavnim sustavom.

Ovi znakovi probuđivanja mogu pružiti uvid u moguće zdravstvene izazove koji zahtijevaju pažnju.
Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.