foto: snimka zaslona

PADRE PIO O STRAŠNOM UKAZANJU ISUSA: Uplakan, za ove ljude govori: KRVNICI!

Autor: Vjera

Kako sam bio često pri tomu munjom ih dotući, da nisam tada bio zaustavljen anđelima i dušama zaljubljenim u mene...

Iz pisma svetog padre Pia duhovniku ocu Agostinu:

“Moj dragi oče, u petak ujutro bio sam još u krevetu kad mi se ukazao Isus .Bio je duboko žalostan i iznakažen.

Pokazao mi je veliku skupinu svjetovnih i redovničkih svećenika, među njima različite crkvene dostojanstvenike. Neki od njih bili su upravo pri slavljenju Sv. mise, drugi su baš oblačili svetu odjeću, drugi su je opet skidali.

Isusov pogled u strahovima priredio mi je puno trpljenja. Ipak, Njegov se pogled vrati od tih svećenika, istodobno užasnut i kao da je umoran od gledanja u njih. Dok je podizao na mene svoj pogled, primjetio sam na svoje veliko užasavanje dvije suze što se kotrljaše niz Njegove obraze. On se udalji od te svećeničke skupine s izrazom dubokog gađenja na licu, pri čemu je kriknuo: Ti krvnici!

I meni okrenut reče: Moj sine, nemoj vjerovati da je moj smrtni strah trajao samo tri sata. Ne! Na osnovu mojih dobročinstava najčešće izabranim dušama trpjet ću ga do konca svijeta.

Nezahvalnost i pospanost mojih slugu dopuštaju smrtnom strahu još me više opterećivati. Ah, kako loše odgovaraju na moju ljubav! Najviše me žalosti da oni svojoj ravnodušnosti dodaju još i prezir i nevjeru. Koliko naše nesretne subraće odgovara na Isusovu ljubav tako da upada u prokletu sektu masona! Kako sam bio često pri tomu munjom ih dotući, da nisam tada bio zaustavljen anđelima i dušama zaljubljenim u mene…

Ostave me samog u noći, samog preko dana u crkvama; više se ne brinu za Oltarski Sakrament. Zaboravlja se moje Srce. Moja kuća postala je za mnoge kao kazalište za razgovor.




Ja vidim moj sine, mnoge što…(ovdje je zanijemio, jecaji mu stegnuše grlo i potajno plakaše) što me licemjernim pretvaranjem izdaju RAZBOJNIČKIM pričestima, tako da GAZE prosvjetljenja i ojačanja što ih im trajno dajem.

Isus je to vodio još dalje, ali što je tu rekao, neću nikada moći otkriti nekom stvorenju ovoga svijeta. To viđenje izazvalo je takvu bol u mojem tijelu, ali još više u duši, da sam cijeli dan ostao shrvan. I vjerujem da bih pritom umro, kad mi ne bi preslatki Isus upravo otkrio…..”

8. kolovoza 1913




Pismo padre Pia duhovniku ocu Agostinu

(Izvor: Otac Pio proziran Bogom)

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.