Foto: Damir Krajac / CROPIX

Poznati hrvatski svećenik očitao Severini lekciju: ‘Želim ti samo nešto reći’

Autor: M.B.

Slavna hrvatska pjevačica Severina na Instagram profilu je pozvala žene da potpišu peticiju Europske građanske inicijative koja se zalaže da se svim stanovnicama Europske unije osigura pravo na dostupan i siguran pobačaj.

Kako piše Vjera.hr, potaknut Severininom objavom, fra Mario Berišić, koji je član Hrvatske kapucinske provincije svetog Leopolda Bogdana Mandića, javno je svjedočio da je on mogao biti dijete koje je pobačeno.

Naime, njegovoj majci savjetovano je da ga pobaci nakon određenih komplikacija u trudnoći, no ona to nije učinila. On se preko Instagrama obratio Severini, a u svojoj objavi navodi kako se treba boriti za istinu, a ne za pravo. Poručio joj da joj želi da doživi pravu Ljubav. Također, naglasio je kako mu je objava i obrisana, te ju je naknadno ponovno objavio. Objavu prenosimo u cijelosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Katolički Memovi Ⓡ (@katolicki_memovi)
‘Mojoj majci su to predlagali’

“@severina ne želim te uvjeriti u to što je abortus, ali ti želim samo reći da sam ja trebao po svim liječničkim kriterijima biti abortiran. Mojoj majci su to predlagali, a evo me još uvijek sa svima vama i uz to kroz kojih par dana postajem…svećenik. Koliko Seve to tebi govori, ne znam, možda ništa, možda nešto, možda budi čak i averziju, ipak da nisam bio rođen ne bih imao priliku ovo ti pisati, a niti izraziti svim ovim divnim ljudima, koliko sam zahvalan, prije svega Bogu koji me htio, a zatim mojoj hrabroj majci, ali i ocu koji je bio uz nju. Unatoč svim crnim prognozama, htjeli su me na životu, a danas živim radosno uz mnoge poteškoće u svom poslanju.

U dubini našeg srca, svi mi znamo što je abortus, jer naši nam životi koje danas imamo govore istinu. Ne bi nas bilo, niti ništa od nas, da su nas majke i očevi odlučili abortirati. Komotno sam mogao ne biti, a ipak jesam! Borite se za Istinu a ne za pravo. Istina doduše nije laka jer ponekad se kosi s onim što bi mi htjeli, a pravo je ono što se lako da manipulirati od bolesnog ega koji se prigiba vlastitim, sebičnim prohtjevima Vas koji ste trebali biti abortirani, pozivam da posvjedočite u komentarima radost života kojeg danas imate. A tebi draga @severina želim da shvatiš da je lijepo što postojiš i što si s nama u ovom vremenu, živjela ti nama i doživjela ti nama istinsku Ljubav”, stoji u objavi na Instagramu.

Stranica na Instagramu Katolički memovi objavila je video koji se upravo obraća Severini i svima onima koji su ne vjeruju da je pobačaj ubojstvo. U videu se navodi što je Majka Terezija rekla o pobačaju.”Uništavatelj mira danas je krik nevinog, nerođenog djeteta. Kad jedna majka kaže da će ubiti svoje vlastito dijete, u svom vlastitom krilu što nam onda preostaje? Da mi počnemo sami jedni druge ubijati? U Bibliji je zapisano: Čak i ako majka zaboravi svoje dijete Ja te neću zaboraviti. Ja sam te urezao u dlanove svoje ruke”, navodi se u videu, možete ga pogledati u nastavku.
Oglasila se i Udruga Betlehem

Udruga Betlehem je Udruga koja se brine o trudnicama i samohranim majkama s djecom, i o obiteljima s više djece koja ne mogu financijski zadovoljiti svoje potrebe, a na svojim društvenim stranicama objavili su video pod nazivom Jako Hitno i jako bitno. U videu navode: Znate li da u Hrvatskoj skoro svakom drugom ginekologu žele oduzeti pravo na priziv savjesti koje mu je Ustavom zagarantirano? Da država ne osigurava adekvatno informiranje žena u vezi pobačaja što može uzrokovati negativne posljedice na njihovo mentalno zdravlje?

Vjera Baby Lasagne podigla raspravu: ‘Ateist sam i ovo je jedina stvar koja me smeta kod vjernika’

Znaš li da je majka Christiana Ronalda, Justina Biebera i Beethovena isto razmišljala o pobačaju? Znate li da će svaka treća žena koja se oduči na namjerni pobačaj razviti neki oblik anksioznog poremećaja? Znate li da je za trudnicu u teškim trenutcima odluke jako bitna podrška okoline? I ja se zato zalažem da se svakoj ženi omogući upravo to, pomoć i podrška pri donošenju novog života na svijet kako prije tako i nakon poroda, ” objavljeno je u videu.

Autor:M.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.