foto: pxfuel

Najjednostavniji način za moliti bez prestanka: Potrebno je samo ovo napraviti

Autor: Z.K.

Ako ste mislili da je moliti bez prestanka teško, trebali biste pokušati moliti ovu molitvu i otkriti koliko je lako nikada ne prestati moliti, piše Vjera.hr. Sveti Pavao u svojem pismu Solunjanima izaziva kršćane: “U svemu se radujte, bez prestanka molite, u svemu zahvaljujte, jer to je volja Božja u Kristu Isusu za vas” (1 Solunjanima 5,16-18). Postoji još lakši način moliti bez prestanka koji gotovo ne zahtijeva pamćenje i ne treba nikakvu molitvenu knjigu. Katekizam Katoličke Crkve objašnjava najjednostavniji način moliti bez prestanka u svom odjeljku o molitvi:

Pozivanje svetog imena Isusa najjednostavniji je način uvijek moliti. Kada se sveto ime ponavlja često s poniznim i pažljivim srcem, molitva se ne gubi u nakupljanju praznih fraza, već čvrsto drži za riječ i “rađa plodom s ustrajnošću”. Ova molitva je moguća “uvijek” jer nije jedna zanimacija među ostalima, već jedina zanimacija: ljubav prema Bogu koja oživljava i preobražava svaku akciju u Kristu Isusu. KKC 2668.

Sve što trebate učiniti je izgovoriti ime “Isus” s molitvom i ljubavlju. Nema kompliciranih formula molitvi i nema brige oko molitvenih knjiga. Pokušajte moliti ime Isusovo tijekom ostatka dana i vidjet ćete što se događa, prenosi Aleteia.org.

foto: pexsels

Molitva koja razvezuje čvorove

U međuvremenu, možete naučiti i moliti molitvu Mariji koja razvezuje čvorove: “Djevice Marijo, Majko lijepe ljubavi, Majko koja nisi nikad ostavila nijedno dijete koje traži pomoć, Majko čije ruke rade bez prestanka za tvoju voljenu djecu, jer su ispunjene božanskom Ljubavi i beskrajnim Milosrđem koje se izljeva iz tvog srca, okreni svoj pogled prepun sućuti prema meni.

Vidi čvorove koji guše moj život. Ti poznaješ moju nevolju i žalost. Ti znaš koliko me ovi čvorovi paraliziraju. Marijo, Majko kojoj je Bog povjerio dužnost da razveže čvorove života svoje djece, ja polažem svoj život u tvoje ruke. Nitko, čak ni Zli, ne može oduzeti tvoju milosrdnu pomoć. U tvojim rukama ne postoji nijedan „ čvor“ koji ti ne bi mogla razvezati.

‘Iz gomile u Međugorju progovorio mu demon i rekao…’ Molila je krunicu svaki dan i njen muž se obratio na čudesan način
 

Majko, sva moćna, po tvojoj milosti i moći tvoga zagovora kod tvoga sina Isusa, mog Otkupitelja, primi danas ovaj „čvor“ … (imenuj ga, ako je moguće). Na slavu Božju, molim te da ga razvežeš zauvijek. Uzdam se u Te! Ti si jedinstvena Tješiteljica koju mi je Bog dao, ti si Tvrđava mojih slabih snaga, bogatstvo mojoj bijedi, oslobođenje od svega što me smeta da budem s Kristom. Primi moj poziv. Čuvaj me, vodi me, štiti me. Ti si moje sigurno utočište! “Marijo koja razvezuješ čvorove”, moli za mene!”
Autor:Z.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.