Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX/ilustracija

Izvanredna mističarka tvrdila da je razgovorala s Isusom: ‘Ova je molitva uvijek uslišana’

Autor: Z.K.

Kada Bog čuje naše molitve? Postoje li neki posebni uvjeti koji moraju biti ispunjeni? Mnogi ljudi se pitaju kako moliti tako da molitva bude učinkovita. Sestra Faustina je u svom “Dnevniku” napisala koju molitvu Isus uvijek uslišava. Izvanredna mističarka bilježila je svoje razgovore s Isusom. Među bilješkama ima i onih koje govore o tome da Bog čuje naše molitve, piše Vjera.hr.

“Uvijek me tješiš kad moliš za grešnike. Ova je molitva uvijek uslišana”, rekao je Isus sv. sestri Faustina. Sama je dodala: “Bog mi ništa neće odbiti kad ga molim glasom njegova sina. Moja vjera nije ništa sama po sebi, ali kad je spojim sa žrtvom Isusa Krista, ona postaje svemoćna i ima moć umiriti Božji gnjev.”

U “Dnevniku” čitamo i riječi koje je Isus rekao Faustini da zapiše: “Duše koje se mole za moje milosrđe čine mi zadovoljstvo. Takvim dušama dajem milosti iznad njihovih želja. Ne mogu kazniti, čak i ako je netko najveći grešnik, ako se poziva na moje milosrđe, Ja ga opravdavam u svom nedokučivom i nedokučivom milosrđu.” (Dnevnik svete Faustine br. 1397 i 482).

Među najpoznatijim svecima crkve

Sestra Marija Faustina pripada najpoznatijim svecima Crkve. Po njoj Isus na poseban način posreduje svijetu poruku o Božjem milosrđu. S dvadeset godina stupila je u kongregaciju Naše Gospe od Milosrđa, nakon neuspješnih pokušaja s drugim samostanima. Redovničko ime joj je Marija Faustina.

Tijekom 13 godina koje je provela u kongregaciji, imala je brojne izvanredne milosti poput dara kontemplacije, proricanja, čitanja ljudskih srdaca, pri čemu je dosegla vrhunac sjedinjenja s Bogom na zemlji. Isus je nadahnuo sv. Faustinu da svijetu približi i navijesti Božju ljubav, da izmoli Božje milosrđe za cijeli svijet, između ostalog po novim oblicima štovanja Božjeg milosrđa, ali je sveta Faustina dobila i vizije koje služe kao upozorenje vjernika diljem svijeta. Jedno od najpoznatijih viđenja bilo je ono koje upozorava na strahote pakla.

Njegova površina je užasavajuće velika. Vrste muka što sam ih vidjela su slijedeće: prva muka koja čini pakao je gubitak Boga; druga – trajno predbacivanje savjesti; treća – ta se sudbina neće više nikada promijeniti; četvrta muka – vatra, što prolazi dušom, ne razarajući je; to je užasna muka; to je čisto duhovna vatra zapaljena Božjom srdžbom; peta muka – stalna tama i užasno zagušljiv miris; premda je tamno, đavli se uzajamno vide i proklinju dušu; oni vide svo zlo drugih i također svoje vlastito; šesta muka – neprestano sotonino društvo; sedma muka je užasni očaj, mržnja prema Bogu, hule, proklinjanje, psovanja.
Božja zapovijed

To su muke koje zajednički trpe svi prokleti. Ali to još nije kraj. Postoje još posebne muke za duše, naime muke osjetila. Čim je pojedina duša sagriješila, time se kažnjava na strašni i neopisivi način. Postoje užasne pećine i bezdani mučenja, gdje se jedna muka razlikuje od druge. Naočigled te užasne muke bila bi umrla da me nije zadržala Božja svemoć. Grešnik treba znati da će biti mučen cijelu vječnost organom kojim je griješio.

O ovom pišem na Božju zapovijed, da ni jedna duša ne može izgovoriti da nema pakla, ili da tamo nitko nije bio i ne zna kako je tamo. Ja, sestra Faustina, bila sam po Božjoj zapovjedi u bezdanima pakla i da bih izvjestila dušama i posvjedočila da postoji pakao. Sad o tom ne mogu govoriti, jer imam Božju zapovijed to pismeno ostaviti. Đavli me jako mrze, ali po Božjoj zapovjedi moraju me slušati.

‘Iz gomile u Međugorju progovorio mu demon i rekao…’ Molila je krunicu svaki dan i njen muž se obratio na čudesan način
Što sam napisala oskudna je slika onog što sam vidjela. Jedno sam mogla zamjetiti, tamo su većinom duše koje nisu vjerovale u postojanje pakla. Kad sam došla k sebi nisam se mogla odmoriti od užasa, kako duše tamo jako trpe. Stoga još srdačnije molim za obraćenje grešnika. Bez prestanka vapim Božjem milosrđu za njih. O moj Isuse, radije bih trpjela muke do konca svijeta, nego tebe uvrijediti i najmanjim grijehom.”

Autor:Z.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.