Foto: Tomislav Kristo / CROPIX/Iustracija

Zagrebačka obitelj moli za pomoć: ‘Oteli su nam dva stana, DORH ne reagira’

Autor: I.G.

U zagrebačkom centru, u ulicama Primorskoj i Bosanskoj, započeo je pravi pravcati pravni maraton oko vlasništva nad stanovima nakon što su se pojavile sumnje u krivotvorenje osobnih iskaznica i prijevare.

Osumnjičeni Oliver Kolobarić, jedan od ključnih aktera u aferi “Flajš”, nedavno je upisan kao vlasnik dva dvosobna stana uz pomoć ugovora o dosmrtnom uzdržavanju. Međutim, situacija je postala složenija nakon što su se pojavile tvrdnje o krivotvorenju osobnih isprava te sumnje u pravovaljanost transakcije.

Kontaktiravši Jutarnji list, supruga navodnog vlasnika stanova izrazila je zabrinutost zbog pokušaja otuđenja njihove imovine. Prema njenim riječima, Kolobarić je upisan kao vlasnik uz pomoć krivotvorene osobne iskaznice te su supruga i ona žrtve prevare.

“Već 14 mjeseci Državno odvjetništvo nije ništa poduzelo, pa kako je to moguće”, pita se gospođa koja je kontaktirala i policiju.

Foto: Marko Todorov / CROPIX

‘Kontaktirali smo tad Ministarstvo’

U Primorskoj ulici u nedjelju našao se i suvlasnik, koji je rekao da je upoznat sa situacijom. Isprva su tijekom 2020. bila dva pokušaja uknjižbe na taj stan, a onda su se u kolovozu 2020. na tom stanu pojavile naljepnice navodnog Ministarstva državne imovine na kojima je pisalo “Ova nekretnina je vlasništvo Republike Hrvatske”.

“Kontaktirali smo tad Ministarstvo i oni su opovrgnuli da je to njihova naljepnica te je došao čovjek i utvrdio da to nije njihova nekretnina”, prisjeća se predstavnik suvlasnika.

Osobno ga ta situacija uznemirava jer su svi suvlasnici u zgradi u dobrim odnosima. “Vlasnike tog stana poznajem godinama i znam da žive u Sloveniji. Vlasnik je stan naslijedio od svoje majke. U njemu nitko ne živi, ali oni redovito plaćaju pričuvu i sve, pa čak i sad kad stan više ni ne glasi na njih”, priča predstavnik suvlasnika koji je uvjeren da se njegovim susjedima pokušava oteti imovina.




‘OVAJ UGOVOR JAKO JE OPASAN!’ Odvjetnik otkrio kako je lako ostati bez svega: ‘Mogu se imati i najbolje namjere’

‘Prijepis je napravljen sukladno zakonu’

Odvjetnik Petar Petrović, koji u tom predmetu zastupa Kolobarića, tvrdi da se sve odigralo potpuno drugačije.




“Bivši vlasnik stana isprva je tražio posudbu novca 160 tisuća eura, a kad mu je moj klijent rekao da nije banka te da se time ne bavi, kroz desetak dana su dogovorili prodaju ta dva stana po cijeni od 120 tisuća eura. Sukladno tome, napravili su prijepis stana i tako je moja stranka postala vlasnik. Ali nakon toga su nas tužili ti navodni vlasnici iz Slovenije. Cijeli prijepis je napravljen sukladno zakonu, a u sudskom postupku smo tražili da se pozove vlasnika iz Slovenije kako bi ga se sve ispitalo, ali on to odbija, pa se postavlja pitanje postoji li uopće ta osoba”, kaže odvjetnik Petrović.

“Mi mislimo da su ti ljudi nas doveli u zabludu, prodaju stan, pa kad se netko pokuša upisati, tuže jer su na tom stanu vidljivi i raniji pokušaji upisa vlasništva koji su odbijeni”, kaže Petrović.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.