Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Vučićev lik kojeg optužuju da podvodi maloljetnice: ‘Nijemci su genocidni po prirodi’

Autor: I.G.

Iz Srbije j u petak stigla skandalozna izjava bliskog Vučićeva suradnika Dragana Markovića Palme, i to samo dan nakon što je Opća skupština UN-a izglasala rezoluciju o genocidu u Srebrebnicu. Naime, Palma, koji je dio političke liste Aleksandra Vučića,

Podsjetimo, za Palmu je javnost prvotno saznala u aferi oko podvođenja maloljetnica koje je navodno na svojim zabavama nudio raznim srpskim bizinsmenima pa čak i ministrima, izjavio je da je Nijemci “genetski genocidan narod”.

Naime, Marković je u priopćenju svoje stranke Jedinstvena Srbija (čiji je i predsjednik) ovoj izjavi pridodao i kvalifikaciju da europske zemlje – osim Mađarske, Grčke, Slovačke i C ipra – ne odlučuju samostalno te da su zeleno svjetlo ZA rezoluciju stisle zbog nečijeg telefonskog poziva

Ova šokantna izjava bez sumnje će izazvati lavinu negativnih komentara i među njemačkom diplomacijom u Srbiji. Podsjećamo, Njemačka je predložila usvajanje spomenute rezolucije o Srebrenici koju su jučer na Općoj skupštini UN-a potvrdile 84 države. Protiv je bilo 19, a suzdržanih 68.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Vučić: Imate barem tri zemlje koje su bile prisiljene

Podsjetimo, u Općoj skupštini UN-a usvojen je nacrt rezolucije o genocidu u Srebrenici. Podržale su ga 84 države, 19 je bilo protiv, a 68 suzdržanih.

“Nas je bilo 107 (onih koji su glasali protiv i onih koji su bili suzdržani). Znači njih 84 prema 107 onih koji nisu željeli pristati na njihov prijedlog, a ne pričamo o tome kako se došlo do tih 84, jer bi realno za Rezoluciju glasalo 60 i nešto, ostale su pritiskali“, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.




Patriotski dernek nakon poraza: Prepoznajete li Hrvata ogrnutog trobojkom?

“Imate barem tri zemlje koje su bile prisiljene, a na kraju su bile suzdržane. Nevjerojatno kakvi su pritisci bili i što su sve radili… Ovo se prvi put dogodilo da nije jednoglasno“, dodao je on. Vučić je rekao i kako će razgovarati s Bošnjacima u Srbiji u narednom periodu. „Imamo jednu zemlju i moramo zajedno boriti se za budućnost“, izjavio je on.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.