Foto: Instagram

Patriotski dernek nakon poraza: Prepoznajete li Hrvata ogrnutog trobojkom?

Autor: I.G.

Izravni prijenos iz New Yorka s Opće skupštine Ujedinjenih naroda, na kojoj je usvojena rezolucija o Srebrenici, pratili su svi ministri Vlade Srbije. Svi su bili zaogrnuti srpskim zastavama, kao i predsjednik Aleksandar Vučić koji je također nosio zastavu preko ramena u zgradi UN-a.

Premijer Miloš Vučević je na svom Instagram profilu uz fotografije napisao: “Sloga bit će poraz vragu! Uvijek slobodni, nikada poraženi! Podrška predsjedniku Aleksandru Vučiću u bespoštednoj borbi za naš narod i državu! Neka žive Srbija i Srpska u vječnost!”

“Sloga bit će poraz vragu! Uvijek slobodni, nikada poraženi! Podrška predsjedniku Aleksandru Vučiću u bespoštednoj borbi za naš narod i državu! Neka žive Srbija i Srpska u vječnost!”, napisao je na svom Instagram profilu Vučević uz fotografije.

Među ministrima ogrnutima srpskom zastavom bio je i predstavnik Hrvata u Srbiji, Tomislav Žigmanov, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Republike Srbije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic)




‘Tri zemlje su bile prisiljene’

Podsjetimo, u Općoj skupštini UN-a usvojen je nacrt rezolucije o genocidu u Srebrenici. Podržale su ga 84 države, 19 je bilo protiv, a 68 suzdržanih.

Nas je bilo 107 (onih koji su glasali protiv i onih koji su bili suzdržani). Znači njih 84 prema 107 onih koji nisu željeli pristati na njihov prijedlog, a ne pričamo o tome kako se došlo do tih 84, jer bi realno za Rezoluciju glasalo 60 i nešto, ostale su pritiskali“, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.




Pogledajte kako divljaju srpski mediji, Vučić najavio radikalan potez: ‘Gotovo je’

“Imate barem tri zemlje koje su bile prisiljene, a na kraju su bile suzdržane. Nevjerojatno kakvi su pritisci bili i što su sve radili… Ovo se prvi put dogodilo da nije jednoglasno“, dodao je on. Vučić je rekao i kako će razgovarati s Bošnjacima u Srbiji u narednom periodu. „Imamo jednu zemlju i moramo zajedno boriti se za budućnost“, izjavio je on.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.