Foto: Screenshot/Twitter

(VIDEO) Urušavanje zgrade nije se dogodilo za vrijeme razornog potresa u Maroku: Snimka je stara

Autor: I.G.

U petak navečer snažan potres je pogodio područje Maroka. Potres je uništio nekoliko zgrada u ovoj afričkoj zemlji i natjerao ljude da napuste svoje domove. Prema preliminarnim podacima ministarstva unutarnjih poslova, najmanje 296 osoba je poginulo, a 153 su ozlijeđene.

https://www.dnevno.hr/vijesti/snazan-potres-pogodio-maroko-najmanje-296-poginulih-2216214/

Društvenim mrežama širi se zastrašujuća snimka zgrade koja se urušava, no kako je utvrdio portal raskrinkavanje.ba, ne radi se o urušavanju zgrade tijekom potresa u Marakešu.

Naime, provjerom točnosti utvrđeno je da se primjeri objave identične snimke na društvenim mrežama mogu vidjeti i prije rujna 2023. godine. Snimka, kako je utvrđeno, prikazuje kolaps ruševne zgrade u Casablanci, a lokalni mediji nisu izvijestili o ljudskim žrtvama u ovom incidentu.

Magnituda potresa iznosila je 7.2, a bio je na relativno maloj dubini od 18.5 kilometara.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.