Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX/Ilustracija

Krenuli su na kršćane, na meti su i crkve: Podaci o zločinima izašli na vidjelo

Autor: V.S

Zastupnici Alternative za Njemačku (AfD) tražili su od njemačke vlade podatke o kaznenim djelima koja se kvalificiraju kao djela motivirana neprijateljstvom prema kršćanstvu, a odgovori su uznemirujući.

Broj takvih zločina u Njemačkoj u vidnom je porastu, a 2022. godine na području je cijele zemlje registrirano 135 takvih kaznenih djela, piše Njemačka novinska agencija (dpa).

Godinu kasnije, prema preliminarnim podacima, u policijskim evidencijama evidentirano 277 kaznenih djela koja su  kvalificirana kao “neprijateljska prema kršćanstvu”, među kojima je 55 događaja vezanih uz oštećenje imovine.

Foto: Pixabay

Zašto se ovo događa?

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova rekao je za dpa da se ovaj trend rasta ne može općenito objasniti, a jedno od objašnjenja je i da se na porast može gledati kao posljedicu povećanog objavljivanja kazneno-pravnih sadržaja na internetu.

Moguće dodatno objašnjenje, navodi dalje, je i “napeta globalna politička situacija”, posebno u kontekstu sukoba na Bliskom istoku nakon terorističkih napada palestinske organizacije Hamas na državu Izrael.

Novinarka tvrdi da je u Međugorju vidjela Isusa: ‘Devet puta se pojavio’
U tom kontekstu bilo je dosta prijetnji napadima, koje su uglavnom bile upućene elektroničkom poštom. Glasnogovornik je pojasnio da su te prijetnje “djelomično bile upućene kršćanskim institucijama, ili su bile usmjerene protiv kršćanske religije ili pojedinaca kršćanske vjere”.

 
Autor:V.S
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.