Foto: Wotchit/Michael Reynolds

(VIDEO) BRUKA I SRAMOTA, NIJE PRVA, A VJEROJATNO NI ZADNJA: Biden važnog političara nazvao ‘momak odozdo’

Autor: Dnevno.hr

Predsjednik SAD-a Joe Biden napravio je još jedan gaf koji se sada širi društvenim mrežama.

Naime, australskog premijera Scotta Morrisona je na konferenciji za medije nazvao ‘onim momkom odozdo’,

Kako piše Guardian, Morrisona su dosad znali svakako oslovljavati, no ovo će se vjerojatno još dugo pamtiti.

Biden je ovu grešku napravio najavljujući novo ‘sigurnosno partnerstvo’. Naime, SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo i Australija najavili su povijesni sigurnosni savez u indopacifičkom području. Radi se o pokušaju obuzdavanja Kine, navodi BBC. Prema paktu nazvanom Aukus, Australija će prvi put u povijesti početi graditi podmornice na nuklearni pogon koristeći američku tehnologiju.

Tijekom te povijesne najave, Biden se okrenuo britanskom premijeru i zahvalio mu na novoj fazi suradnje.

Zatim se okrenuo prema Morrisonu, koji se u sastanak uključio video linkom, te rekao i da želi zahvaliti ‘momku odozdo’, aludirajući na Australca.




Biden se kasnije ispravio i imenom oslovio australskog premijera, no njegov gaf mnoge je natjerao da se zapitaju je li američki predsjednik možda zaboravio kako Scott Morrison zove. Ovo nije prvi gaf američkog predsjednika, do sada je pogrešno ispravljao ljude, a jednom je senatoru paraplegičaru rekao da ‘ustane da ga ljudi mogu vidjeti’.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.