Foto: Dragan Matic / CROPIX

Novi vremenski kaos u Hrvatskoj: Upaljen meteoalarm za tri hrvatske regije

Autor: M.P.

Nastavlja se toplo, mnogima sparno te nestabilno vrijeme, ali do subote uz ipak više suhih i sunčanih razdoblja nego prošlih dana, osobito na Jadranu.

Danas će biti djelomice sunčano, ali nestabilno. Prijepodne će mjestimične kiše biti uglavnom na sjeveru unutrašnjosti, a uz jači dnevni razvoj oblaka lokalni popodnevni pljuskovi i grmljavina izgledni su i drugdje na kopnu, prema noći i na sjevernom Jadranu.

Najviše sunčana vremena očekuje se na dalmatinskoj obali. Vjetar uglavnom slab, na moru i umjeren sjeverozapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25 °C.

Foto: DHMZ

Meteoalarmi su upaljeni za zagrebačku, karlovačku i riječku regiju zbog lokalno mogućih izraženijih pljuskova s grmljavinom.

Foto: DHMZ

Sunčanije, ali i dalje nestabilno

U sljedeća dva dana u kopnenom području većinom sunčano. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice je moguć poneki pljusak, a u nedjelju se značajno povećava vjerojatnost za opet češće pljuskove.

Na Jadranu pretežno sunčano, pri čemu na sjevernom dijelu oblačnije, a u nedjelju su posvuda mogući pljuskovi i grmljavina, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak iz DHMZ-a.

Meteo stranica zabilježila nevjerojatnu pojavu na hrvatskom nebu tijekom oluje: ‘Bolesno vrijeme’







Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.