Foto: Facebook Neverin

Meteo stranica zabilježila nevjerojatnu pojavu na hrvatskom nebu tijekom oluje: ‘Bolesno vrijeme’

Autor: N.K

Snažno nevrijeme u utorak poharalo je unutrašnjost Hrvatske, prouzročivši najveću štetu u Osječko-baranjskoj županiji. Županijski centar 112 Osijek izvijestio je o brojnim dojavama o padu stabala na prometnice, srušenim i nagnutim stupovima za prijenos električne energije te oštećenjima krovova.

Prema izvještaju Neverina, tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno je više od 107 tisuća munja u Hrvatskoj i bližoj okolici.

“Zabilježili smo čak 107 TISUĆA munja u posljednja 24 sata u Hrvatskoj i bližoj okolici”, napisali su na Facebook stranici Neverina. Nanizali su se komentari, a jedna osoba izrazila je zabrinutost vremenskih prilika. “Bolesno vrijeme, bolesni umovi…što više reći na sve ovo”, zapitala se.

Za srijedu je najavljeno nestabilno vrijeme. Bit će pretežno ili djelomice sunčano, ali nestabilno, izvijestio je DHMZ. Mjestimice će biti malo kiše ili pljuskova s grmljavinom, posebno u Dalmaciji prijepodne, a poslijepodne i u ostalim dijelovima zemlje.

I u srijedu su mogući pljuskovi

U unutrašnjosti su lokalno mogući izraženiji pljuskovi. Ujutro će mjestimice biti magle. Puhat će slab do umjeren jugozapadni i zapadni, ponegdje i sjeverozapadni vjetar, a najviša dnevna temperatura kretat će se između 20 i 25 °C.

Za sve dijelove zemlje, osim gospićke regije, izdano je žuto upozorenje, što znači da je vrijeme potencijalno opasno.




Stigla prognoza za ostatak tjedna: Vrijeme bi moglo neugodno iznenaditi

Šteta koju je nevrijeme prouzročilo uključuje srušena stabla i električne stupove. Županijski centar 112 Osijek izvijestio je o brojnim tehničkim intervencijama. U Aljmašu je zabilježen udar groma i požar, a vatrogasci su bili angažirani na raznim intervencijama. Na željezničku prugu kod mjesta Cret Bizovački palo je nekoliko stabala i električnih stupova, no vatrogasci DVD-a Bizovac su ih uklonili.




Nogometni klub Đakovo Croatia izvijestio je na društvenim mrežama da je zbog olujnog nevremena i jakog vjetra oštećen dio krova na stadionskoj tribini.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.