Foto: Screenshot/X

Suprug EU zastupnice pronađen mrtav u autu, ona tvrdi: ‘Ubili su mog muža’

Autor: F.F

Suprug talijanske eurozastupnice Francesce Donato, Angelo Onorato, pronađen je mrtav u svom automobilu u Palermu. Dok se istražuje uzrok smrti, Donato je javno izjavila da je uvjerena kako je njen muž ubijen.

“Ubili su mog muža Angela”, objavila je Francesca ubrzo nakon tužne vijesti. Ona je cijelo jutro pokušavala stupiti u kontakt s Angelom, zabrinuta jer joj nije odgovarao na pozive.

Konačno je locirala automobil svog supruga, tamnozeleni terenac marke Land Rover, i odmah obavijestila hitnu pomoć. Angelo Onorato bio je arhitekt i vlasnik trgovine namještajem u Palermu.

Sve se istražuje

Prema ranim informacijama, pronađen je sjedeći na vozačevom mjestu s plastičnom trakom oko vrata. Iako nema rana od vatrenog oružja, na njegovoj košulji primijećena je krvava mrlja, piše Corriere della Sera.




Istražitelji nisu isključili mogućnost da je Onorato imao sastanak s nekim na mjestu gdje je pronađen. Francesca Donato, koja je dala iskaz policiji, negirala je tvrdnje da je njen suprug počinio samoubojstvo.


Francesca, u dobi od 55 godina, izabrana je u Europski parlament 2019. godine s liste stranke Sjeverne lige. Poznata po svojim euroskeptičnim stavovima i protivljenju jedinstvenoj valuti, istaknula se u Bruxellesu. Tijekom pandemije bila je protiv cijepljenja i restriktivnih mjera, a 2021. je napustila stranku Sjeverna liga.

Drama u hrvatskoj obitelji: Unuk provalnicima dojavio da mu baka ima zlata, svezali ju i opljačkali

Onorato se također bavio politikom. 2022. kandidirao se na regionalnim izborima na Siciliji kao demokršćanski kandidat, ali nije izabran. Njegovi prijatelji bili su šokirani viješću o njegovoj smrti, s obzirom na to da je večer prije smrti bio viđen na zabavi u teniskom klubu u Palermu.

Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.