Ilustracija Foto: Profimedia

’PRIJATELJSKI KONCENTRACIJSKI LOGOR’: Navaljni otkrio gdje se nalazi, pokazao i novu frizuru: ’Nisam mogao vjerovati..’.

Autor: M.V.

Na službenom Instagram profilu Alekseja Navaljnog, ruskog disidenta koji je osuđen na zatvorsku kaznu, a za kojeg nije bilo poznato na koju je lokaciju poslan, osvanula je objava koja utvrđuje njegovo boravište.

Kako stoji u objavi, nalazi se u zatvoru u pokrajini Pokrov, na oko 85 kilometara od Moskve.

Navedenu ustanovu Navaljni naziva “prijateljskim koncentracijskim kampom”, osvrčući se na zabranu kojom su zatvorenici podvrgnuti, a to je psovanje.

Navodi dalje kako nije zabilježio ni natruhu nasilja još, a da je ustanova puna kamera te strogih sigurnosnih mjera. Ističe dalje kako ga svaku večer budi čuvar koji ga snimi i na taj način dokaže da se i dalje nalazi u pritvoru.

“Mirno nastavim spavati znajući da postoje ljudi koji me se sjete i koji uvijek znaju gdje sam”, dodaje sarkastično.

Navaljni je objavio i fotografiju samog sebe, a vidljivo je kako mu je kosa skraćena na tek nekoliko centimetara od tjemena.

“Moram priznati da me ruski zatvorski sistem uspio iznenaditi. Nisam ni mogao zamisliti da je moguće podići stvarni koncentracijski logor tek 100 kilometara od Moskve”, navodi također.




Kako navodi Reuters, objava je na službenom Instagram profilu osvanula nakon što je Navaljnijev odvjetnički tim posjetio svog klijenta.

 

View this post on Instagram

 




A post shared by Алексей Навальный (@navalny)

 

Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.