Foto: Gulliver Image

Slavni režiser predložio papi da krenu u politiku: ‘Napravit ćemo široku frontu, pobijedit ćemo’

Autor: B. D.

U Vatikanu se odvila prilično neobična scena, koja kao da je iz neke američke komedije. Budući da je u događaj uključen poznati glumac i redatelj to ima smisla.

Talijanski redatelj i glumac Roberto Benigni na trgu Petrovog trgu je predložio papi Franji da na naredne izbore u Italiji izađu na zajedničkoj listi. Talijanski mediji odmah su pojasnili da je riječ o šali te da ju je papa Franjo nagradio osmijehom.

Benigni je na Trgu svetog Petra bio uoči prvog Dana djece koji katolička Crkva obilježava. “Vaša svetosti, gotovo sam odlučio da na sljedeće izbore izađem i ja. Uz vas. Možemo biti na istoj listi i napraviti široku frontu. Pisat će Mario Bergoglio, zvani Franjo i odmah ćemo pobijediti”, rekao je slavni glumac. Papa se na to nasmijao i odmahnuo rukom, prenosi Corriere della Serra.

Velikan talijanskog filma

Benigni je najpoznatiji po tome što je režirao film o holokaustu Život je lijep (La vita è bella) u kojem je i sam glumio. Bio je prvi glumac koji je dobio nagradu za najboljeg glumca za film na stranom jeziku.

Drama na crvenom tepihu: Poznata manekenka došla u haljini Isusa, nastao je kaos




U filmu Život je lijep kritičari su posebice hvalili Benignijev spoj drame i komedije. U filmu otac dječaku objašnjava da je koncentracijski logor u kojem su se našli zapravo jako kompleksna igra i objašnjava mu pravila koja mora slijediti kako bi preživio.

 




Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.