Foto: Screenshot

Ruska voditeljica šokirala naciju: ‘Muž i ja radimo dijete jer nam je Putin tako rekao’

Autor: I.G.

Na ruskoj državnoj televiziji dogodio se neočekivan preokret kada je voditeljica Natalija Litovko (43) odlučila podijeliti svoj plan za proširenje obitelji nakon što je Vladimir Putin pozvao žene da rađaju više djece kako bi se suprotstavili demografskoj krizi u zemlji.

Litovko, koja je već majka dvoje djece, izrazila je inspiraciju nakon što je slušala Putinov govor o stanju nacije u emisiji ‘Rusija 24’. Uživo je obavijestila gledatelje o svojoj misiji da poveća obitelj, ističući da njezin suprug dijeli tu odluku.

“Kad smo već kod ovog novog nacionalnog projekta – Obitelj, muž mi je upravo poslao poruku da ćemo napraviti treće dijete”, rekla je u emisiji uživo nasmiješena Litovko, a kad je vidjela zatečeni izraz lica svoje suvoditeljice, brzo je dodala: “Pa, to ćemo nakon emisije.”

VIDEO MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Putin opsjednut natalitetom

Ovaj potez voditeljice nije prošao nezapaženo, posebno uzimajući u obzir probleme s kojima se suočava rusko društvo. Prema izvješću Daily Maila, ruska populacija opada iz različitih razloga, uključujući ratnu ekonomiju i gubitak ljudskih života u sukobima poput onog s Ukrajinom.

Putin, koji već duže vrijeme izražava zabrinutost zbog pada nataliteta u Rusiji, redovito potiče žene da rađaju više djece. Nedavno je održao predavanje ove tematike radnicama u tvornici raketa, naglašavajući potrebu za većim brojem djece.

“Potreban je stalan rad na poboljšanju kvalitete života ruskih obitelji s djecom i na poticanju nataliteta. Ovdje su u prvom planu naša vjera i naše moralne vrijednosti. Velike obitelji moraju postati pravilo, a ne izuzetak. U sljedećih šest godina moramo postići održivi natalitet”, rekao je Putin.
U zatvoru iznenada umro Navalni: Objavljeni prvi detalji misteriozne smrti

‘Zapad ide krivim putem’

Najavio je da će se državni novac preliti u regije s niskom stopom nataliteta kako bi se poboljšali poticaji za rađanje više djece. Nije objasnio zašto je, nakon što je već 25 godina na vlasti kao premijer ili predsjednik, dopustio Rusiji da se suoči s takvom krizom.
Također je siguran da Zapad ide krivim putem. “Glavna svrha obitelji je rađanje djece, nastavak ljudskog roda, odgoj djece, a time i nastavak postojanja našeg multinacionalnog naroda”, poručio je naciji. “Vidimo što se događa u nekim zemljama, kako namjerno uništavaju moral, instituciju obitelji, guraju cijele narode u izumiranje i degeneraciju. Ali mi biramo život. Rusija je bila i ostala utvrda tradicionalnih vrijednosti na kojima je izgrađena ljudska civilizacija. Naš izbor dijeli većina ljudi u svijetu, uključujući milijune građana zapadnih zemalja.”

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.