Foto: Damir Krajac / CROPIX

Pupovcu žele dati prestižan posao, Domovinci ne dopuštaju: ‘Apsolutno neprihvatljivo’

Autor: I.G.

U petak će saborski Odbor za izbor i imenovanja odlučiti o popunjavanju mjesta u parlamentarnim odborima, a u kvoti parlamentarne većine je i Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Kako piše Večernji list, na čelo tog odbora HDZ je danas predložio Milorada Pupovca, šefa SDSS-a, stranke koja je sa svoje troje zastupnika na inzistiranje Domovinskog pokreta ostala u oporbi. Tu je informaciju potvrdio glavni tajnik DP-a Josip Dabro koji također poručuje, kako DP-ovi zastupnici neće dignuti ruku za takav prijedlog.

“DP to neće podržati”, poručio je Dabro, a na opasku novinara da bi Pupovac na funkciju koja pripada parlamentarnoj većini u tom slučaju mogao biti izabran rukama oporbe uzvraća: “Neka izglasaju, mi u tome nećemo sudjelovati”.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Apsolutno neprihvatljivo

Da je takva ideja Domovincima neprihvatljiva, potvrdio je i Igor Peternel, predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta.

“Domovinskom pokretu je apsolutno neprihvatljivo da Pupovac ili netko drugi iz SDSS-a bude predsjednik nekog odbora koji je u kvoti parlamentarna većine.

Protivno bi to bilo našem koalicijskom sporazumu s HDZ-om. Može na čelu Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, što se DP-a tiče, biti svatko od preostale petorice zastupnika nacionalnih manjina, ali SDSS-ovac ne. To je naš čvrst stav i morat će HDZ ponuditi drugo rješenje, rekao Peternel.

Pupovac u tajnosti trlja ruke: Priča se da će baciti ‘bombu’ na poznatog političara




 




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.