Foto: Facebook Dnevno.hr

Pogledajte što rade maturanti: Pirotehnike posvuda, a u povorci prema Bundeku policija i hitna

Autor: B. D.

Na glavnom zagrebačkom trgu okupili su se maturanti i počeli s proslavom zadnjeg dana svojeg srednjoškolskog obrazovanja. Norijada je svakako jedan od najljepših i najiščekivanijih dana jednog srednjoškolca, velik dan kojim maturanti obilježavaju kraj jedne životne ere i polako se spremaju za samostalniji život i ‘ulazak u svijet odraslih’.

Kolone mladih u šarenim majicama kreću se od Trga bana Jelačića prema Bundeku tako da je od 11 do 13 sati bila organzirana i posebna regulacija tramvajskog i autobusnog prometa.

Kolona maturana s Trga bana Josipa Jelačića prema Bundeku je krenula u 12 sati te će, ovisno o situaciji na terenu, tijekom prolaska kolone, doći do zaustavljanja preusmjeravanja tramvajskih linija.

Raskalašena proslava

Na fotografijama se vidi kako maturanti razulareno slave kraj nastave. Mnogi su odlučili proslaviti uz baklje i pirotehniku koja stvar dim različitih boja. Tako su se u Zagrebu mogle vidjeti skupine maturanata obavijenih zelenih i ružičastim dimom.

Neki maturanti bacali su brašno, a neki su na norijadu došli s vodenim pištoljima i puškama te su mlazovima prskali okupljene kolege. Po već poznatoj tradiciji maturanti su nosili majice sa šaljivim natpisima.

Maturanti su u koloniji pratila vozila hitne pomoći. Slavlje će na Bundeku, gdje je organiziran glazbeni program, vjerojatno trajati cijeli dan.




 .

Danas je norijada u cijeloj Hrvatskoj: Pripremite se na prometni kaos, ZET izdao upozorenje

 




Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.