Foto: CROPIX / Screenshot

Pogledajte kako divljaju srpski mediji, Vučić najavio radikalan potez: ‘Gotovo je’

Autor: I.G.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras, nakon sjednice Generalne skupštine Ujedinjenih naroda na kojoj je izglasana Rezolucija o genocidu u Srebrenici, da je njegova politička karijera završena i da mu mnogi to neće oprostiti, piše Nova.rs.

“Ja sam večeras ovdje završio karijeru. Mnoge mi stvari neće oprostiti, ovo je bio čavao u lijes. Učinio sam sve, oni su učinili sve da nas ponize, a mi smo se uzdigli u visine. Ja ne mogu reći da smo pobijedili jer su takve procedure, ali svima je jasno kakav je rezultat“, rekao je Vučić u obraćanju novinarima u New Yorku.

Vučić je istakao da su procjene onih koji su predložili Rezoluciju bile da će više od 110 zemalja glasati za nju, dok je očekivano oko 45 zemalja trebalo biti suzdržano.

Vučić je poimence zahvaljivao državama koje su glasale protiv ili su bile suzdržane. Među zemljama EU-a, Mađarska je glasala protiv, a Slovačka, Grčka i Cipar bile su suzdržane. Istaknuo je da su se i tri zemlje koje su bile među sponzorima rezolucije na kraju suzdržale od glasanja. Dio srpskih građana izašao je na ulice, a u koloni automobila okićenih srpskim zastavama krenuli su sa Beogradskog sajma ka Novom Beogradu preko Mosta na Adi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SERBIA LIVE – BEOGRAD (@serbialive_beograd)




Srpski mediji šire paniku

Većina srpskih, pretežno režimskih medija naklonjenih Vučiću oštro je reagirala na izglasavanje rezolucije. Bilo je tu zgražanja, zahvaljivanja državama koje su glasale protiv, opravdanjima kako je većina zemalja bila suzdržana i protiv te hvaljenja Vučića koji je po njima obranio dostojanstvo Srbije.

Vučić je zahvalio svim zemljama koje su glasale protiv i bile suzdržane tokom glasanja. “Ogromno hvala mađarskoj braći, oni su jedini koji su bili protiv u našem okruženju, ali hvala i Slovačkoj, Grčkoj i Cipru koji su bili suzdržani i koji su pokazali prijateljstvo prema Srbiji“, rekao je Vučić.




Dodik bijesan nakon donošenja rezolucije: ‘To je promašeno, nisu uspjeli imati ni većinu’

“A nas je bilo 107 (onih koji su glasali protiv i onih koji su bili suzdržani). Znači njih 84 prema 107 onih koji nisu željeli pristati na njihov prijedlog, a ne pričamo o tome kako se došlo do tih 84, jer bi realno za Rezoluciju glasalo 60 i nešto, ostale su pritiskali“, rekao je predsjednik Srbije.

„Imate barem tri zemlje koje su bile prisiljene, a na kraju su bile suzdržane. Nevjerojatno kakvi su pritisci bili i što su sve radili… Ovo se prvi put dogodilo da nije jednoglasno“, dodao je on. Vučić je rekao i kako će razgovarati s Bošnjacima u Srbiji u narednom periodu. „Imamo jednu zemlju i moramo zajedno boriti se za budućnost“, izjavio je on.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.