Foto: Nera Simic / CROPIX

Plenković progovorio o datumu izbora: ‘Nama je stvarno svejedno’

Autor: I.G.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjetu je Zadarskoj županiji, gdje je sudjelovao u programu obilaska Centra za gospodarenje otpadom Biljane Donje povodom uspostave probnog rada, a potom i na svečanom potpisivanju ugovora o razvoju vodoopskrbe uslužnog područja Vodovoda d.o.o. Zadar.

“Ovo je sjajna investicija, čestitam svima koji su na ovome radili”, rekao je Plenković u Biljanima Donjim dodavši kako je riječ o velikom projektu koji je dugo planiran i koji vrijedi 90 milijuna eura.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Pitanja novinara

Odgovarao je na pitanja novinara te rekao kako je Vlada sve planirano realizirala, pobrojao mjere koje je donijela kako bi građanima olakšala borbu s inflacijom i cijenama.

Spomenuo je i euroatlantske integracije, dolazak Rafala, a sve to kao odgovor na pitanje kada bi njemu odgovarao datum izbora nakon što je predsjednik Zoran Milanović ranije rekao kako je o datumu odlučio. “S takva dva mandata kakva smo mi imali, nama je stvarno svejedno. Pet je datuma, nama je svjedno koji bude”, rekao je.

Drama u povijesnoj stranci: ‘On je bio zadnji dobar predsjednik, ostao gospodin do kraja’

Milanović : Datum je vojna tajna

Podsjetimo, u četvrtak je i predsjednik Milanović komentirao kada bi se mogli održati izbori. Budući da je ranije danas raspušten Sabor, pojavila su se nagađanja da bi predsjednik mogao otkriti datum parlamentarnih izbora.




Na pitanja novinara o datumu izbora, predsjednik kaže da je odlučio kada će biti. “Vojna tajna. Reći ću vam sutra, kad se vratim u Zagreb. Ovo je bilo 4 godine beščašća”, rekao je predsjednik. “Izražavao sam se o Ustavnom sudu svakako, ne bez argumenata, a jučer su valjda i oni shvatili da tako dalje ne može”, rekao je.

Slijede parlamentarni izbori, a čeka se da predsjednik Zoran Milanović raspiše izbore koji se moraju održati u roku od 60 dana nakon raspuštanja Sabora, s time da od dana stupanja na snagu odluke o raspisivanju do samih izbora mora proći najmanje 30 dana.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.