Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Drama u povijesnoj stranci: ‘On je bio zadnji dobar predsjednik, ostao gospodin do kraja’

Autor: E.P.

Željko Lenart i nekolicina važnih ljudi uoči izbora izašli su iz HSS-a zbog neslaganja s predsjednikom stranke Krešom Beljakom. Lenart je za naš portal objasnio razloge izlaska iz povijesne hrvatske stranke, koja je prije nekoliko godina također doživjela katarzu kad su stranku napustili bivši predsjednik Branko Hrg, Marijana Petir i brojni istaknuti članovi.

“Nitko od nas nema pravomoćnu presudu tako da Beljakove laži ne treba slušati. On laže cijelu stranku, manipulira, prijeti, svima potpisuje listu za izbore. Uopće se ne obziremo na njegove izjave. On cijelo vrijeme tipka na mobitel i ne želi slušati nikoga. Mi smo već dugo ukazivali na to”, rekao nam je Lenart, koji zasjedanje Hrvatskog sabora zadnja 2 dana dočekuje kao nezavisan, umjesto HSS-ovac.

“Tada kad je Smiljanić izašao iz HSS-a, najavio sam i ja, i sada nakon 29 godina odlazim što nije lagana odluka. Nema demokratskog funkcioniranja stranke, sve oko koaliranja on to radi. On je osobno sa svima pregovarao. Nikada se nije sastao jer je jednoj političkoj opciji rekao da on sam pregovara da je njemu tako lakše. Ništa ne znamo o tome. Nije se stranci javio kad je kupovao BMW na račun stranke. Mi smo iz županije odakle je krenuo Stjepan Radić tako da smo odlučili da je ovo sve previše. Navodno mu je Milanović dogovorio s Grbinom da mu osiguraju mandat, on će biti predsjednik i dalje”, rekao je.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

‘Zadnji čavao u lijesu’

Podsjećamo, Beljak je stranku preuzeo od Branka Hrga, a nakon čega su mjesecima trajale optužbe kako je lažirao skupštinu i nezakonito postao predsjednik. Žale li oni koji su sada istupili za bivšom strukturom stranačke vrhuške? “Zadnji dobar predsjednik je bio Tomčić. On je ostao gospodin do kraja, nikada nije rekao ni jednu ružnu riječ kada su ga smijenili sa predsjedničkog mjesta”, rekao nam je Lenart.

Beljak je na sve rekao: “Od cijele ove ekipe danas, pola ih ne poznam, žao mi je zbog mladog načelnika Lipovljana. Sva priča oko ideoloških stvari barem kod njega pada u vodu. Čuo sam nevjerojatnih laži, da ih ne ponavljam. Najbezobraznija laž je o nekoj samovolji, sve odluke su donesene na stranačkim tijelima”, rekao je Beljak.

Hrvatska vojska će sada biti strah i trepet: Anušić pokazao kakva je zvijer stigla




Pisali smo u petak kako je Beljak i jedan od kamena spoticanja u novoj lijevo-liberalnoj koaliciji jer liberali ne žele s njime i Radničkom frontom na izbore. “Beljak je nedavno izašao iz koalicije s HDZ-om u Zagrebačkoj županiji, doslovno dan prije pregovora s Grbinom oko nacionalne koalicije, a koliko je važan govori i činjenica, da iako su mogli, oporbene stranke zbog nevjerodostojnosti Beljaka i HSS-a nisu ni pokušale stvoriti novu većinu u Skupštini Županije”, rekao nam je i dodao: “Toliko o tome koliko je on vjerodostojan partner. On je Juda koji će prvi preletjeti HDZ-u”, smatra naš izvor iz Centra.

A izvor iz bivše vladajuće strukture HSS-a blizak Branku Hrgu i županu Koprivnočko-križevačkom Darku Korenu, rekao nam je: “Sve smo to najavili prije nekoliko godina kad smo rekli da je Beljak posljedni čavao u lijesu HSS-a. Jadno je to sve gledati”, zaključio je naš izvor.




Autor:E.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.