Foto: Vlado Kos / CROPIX

Penava stao na kraj pričama o raskolu u stranci: ‘Ne postoje nikakvi prijepori, ne vidim odakle to’

Autor: M.P.

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava govorio je o vladajućoj većini i resorima Domovinskog pokreta u Vladi. Kaže, veseli se što će Domovinski pokret imati priliku uhvatiti se u koštac s gorućim problemima u Hrvatskoj. Traže i da ih se mjeri po rezultatima rada te da se ministri suočavaju sa sporom administracijom koja im ne omogućava da što prije oforme svoj tim i pokažu u kojem smjeru planiraju ići.

Penava je odgovorio na pitanje dopušta li HDZ DP-u da popravi stvari u svojim resorima: “Vlada ima kontinuitet, ali ne ako govorimo o DP-u jer nemamo kontinuitet u Vladi. Najvažnije da na temelju donesenog programa sve resurse stavimo na dispoziciju razvoja Hrvatske. DP tek treba ispričati svoju priču”, istaknuo je na N1.

Predsjednik Domovinskog pokreta odbacio je glasine o raskolu u stranci te odgovorio je li istina da im je na koalicijskim sastancima uvjetovano da tamo Mario Radić nema što raditi, već da bi tu trebao biti on.

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Penava: Ne vidim odakle ta priča o raskolu

“To su priče za malu djecu, ništa koalicijski partner nije uvjetovao. Neke kolege su u medije plasirali priču, Domovinski pokret je stranka koja ima strukturu i tijela stranke te kroz statut vodimo ozbiljnu politiku. Nisam nikada izašao i demantirao te poluteze koje padaju u vodu i ne bojim se usisavanja jer sam svjestan autoriteta kojeg imamo kao pojedinci i kao stranke među ljudima. Mi smo svoju šansu dobili i dalje je sve u našim rukama”, istaknuo je Penava. “Ako ne ispunimo svoje ciljeve i očekivanja odstupit ću i reći da ne zaslužujemo imati povjerenje i sam ću tražiti da neki drugi ljudi dobiju šansu”, dodao je.

Penava je otkrio tko će sudjelovati na koalicijskim sastancima HDZ i DP-a: “Predsjednik stranke je taj koji u svakoj stranci odlučuje što se radi, iznad njega je samo predsjedništvo i neka kolektivna tijela. Ako to bude Mario Radić to će biti zato što je tako odlučio predsjednik stranke, a ne zato što je to odlučio neki novinar ili lobiji.”

“Apsolutno nema prijepora između mene i Radića. Ne vidim odakle ta priča i ti stavovi”, zaključio je.

Domovinci imaju tajni plan za oživljavanje desne ideologije: Evo što Plenkovića doista očekuje







Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.