Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Novi zaplet zbog Pupovca, Domovinski pokret ne posustaje: Odgođena važna odluka

Autor: M.P.

Na političkoj sceni zakuhala se nova drama. Naime, jučer popodne je predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Igor Peternel izjavio da je do njega došla informacija da će HDZ podržati prijedlog da se za predsjednika Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina izabere lider SDSS-a Milorad Pupovac. Domovinski pokret protivi se takvoj varijanti.

Jutros se održala sjednica Odbora za imenovanje, a prema trenutno dostupnim informacijama, predstavnici nacionalnih manjina tražili su odgodu odluke o Pupovcu zbog dodatnih konzultacija i usuglašavanja oko predsjednika navedenog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Da nema raspleta, otkrio je Vladimir Bilek koji za zamolio da izbor predsjednika još ne stave na dnevni red. Tvrdi da na njih nije bilo nikakvih pritisaka da nekoga stave ili ne. Bilek je odbacio insinuacije koje su se pojavile u medijima da je HDZ ili premijer dao prijedlog da Odbor vodi Pupovac.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Peternel: Ako izglasaju Pupovca, većina ne postoji

Podsjetio je da je dosadašnja saborska praksa takva da predsjednika Odbora bira Klub nacionalnih manjina, bez obzira čine li oni dio vladajuće koalicije ili sjede u oporbi, piše Jutarnji.

Igor Peternel komentirao je kako ga je posebno naljutilo što saborski Odbor za kojeg se predlaže Pupovac ide u ”kvotu” nove parlamentarne većine. “Nama je to potpuno neprihvatljivo. Ako smo se dogovorili da SDSS nije dio vladajuće većine, onda ne može Pupovac biti predsjednik Odbora za nacionalne manjine”, poručio je, dodajući kako u slučaju njegovog izglasavanja ”većina u ovoj konstelaciji više ne postoji”.

Potresne riječi odjeknule u Saboru: ‘Vidio sam redove mrtvih, shvatio sam da je kraj’




Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.