Foto: CROPIX

Nakon Vučićeve objave o smrti malene Danke nastao je muk: ‘Kakvi monstrumi postoje’

Autor: Dnevno.hr

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić u četvrtak je na izvanrednoj sjednici Vlade objavio tragičan završetak potrage za dvogodišnjom malenom Dankom Ilić koja je nestala 26. ožujka u Banjskom Polju. Potraga za njom je pokrenuta istoga dana i proširila se na područje cijele Srbije.

“Imamo loše vijesti za ovo naše dijete, policija je uhitila dvije osobe koje su izvršile ubojstvo male Danke, priznali su… I sad ih vode na mjesto ubojstva… S kakvim monstrumima mi imamo posla”, objavio je Vučić. Vučić je dodao i kako su u automobilu navodno pronađeni tragovi krvi.

Zahvalio je policiji na velikom trudu i angažmanu. Najavio je i da će ministar unutarnjih poslova kasnije iznijeti više detalja. Kurir navodi da je u trenutku kada je Vučić izgovorio ove riječi u dvorani nastao muk, a i predsjednik je na trenutak zastao i zanijemeo.

Procurili detalji ubojstva malene Danke: Udarili je autom, stavili u gepek i odbacili na deponij

‘Kakvi monstrumi postoje’

“Još jednom zahvalnost policiji na svemu, na danonoćnom angažmanu u Boru… Srbija je toliko brinula, a to pokazuje da nismo izgubili dušu”, kazao je Vučić i dodao: ‘Cijela priča je neverovatna, kakvi monstrumi postoje…”.

Blic piše da je kriminalistička policija iz Bora uhitila radnike Javnog komunalnog poduzeća ‘Vodovod Bor’, S.J. (50) iz sela Luka i D.D. (50) iz sela Zlot.




“S.J. je osumnjičen da je službenim automobilom ‘Fiat panda’ u ulici Radomira Putnika udario u pješaka, dvogodišnju Danku, i usmrtili je. Zajedno s kolegom D.D. su tijelo djevojčice stavili u gepek auta, nakon čega su se odvezli do divljeg deponija na Starobanjskom putu kod Bora, gdje su tijelo izbacili s desne strane”, rekao je izvor blizak istrazi.

Foto: CROPIX

Sve se dogodilo sedam minuta nakon nestanka

Na divljem deponiju se trenutno nalaze ekipe i forenzičara i bager. Deponij se nalazi na sredini ceste od Banjskog Polja ka selu Brestovcu odakle su roditelji Ivane, majke malene Danke. Reporter Kurira javlja da bager opet kopa na istom mjestu divljeg deponija, fokus je točno na jednom dijelu.

S.J. se na teret stavlja da je time počinio teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa, a D.D. pomoć počinitelju poslije izvršenog kaznenog djela. Obojici je nakon uhićenja određeno zadržavanje do 48 sati. Istraga policije pokazuje da se sve dogodilo 26. ožujka oko 13:52, svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, dijete nestalo. S.J. se na teret stavlja da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti, uslijed čega je prednjim desnim dijelom vozila udario u djevojčicu i usmrtio je, navodi izvor iz istrage.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.