Foto: Damjan Tadic, Tom Dubravec, Dragan Matic / CROPIX

Moćni supružnici s domaće političke scene: Za ovaj par niste ni čuli, a priča im je fascinantna

Autor: Iva Međugorac

Big mama nad gradom- ispisano je nedavno velikim slovima na naslovnici Slobodne Dalmacije u kojoj se aludira na saborsku zastupnicu Marijanu Puljak suprugu splitskog gradonačelnika Ivica Puljka koja prema pisanju spomenutog medija u WhatsApp grupi koja se bavi splitskom politikom daje upute i naređuje te su se stoga u Slobodnoj zapitali tko doista upravlja Splitom objašnjavajući pri tome da Marijana Puljak nije zaposlena u gradu Splitu te da s lokalnom administracijom nema nikakve profesionalne veze osim ako upravljanje gradom ne doživljava kao obiteljski obrt.

“Da, drago uredništvo Slobodne, koji objavljujete članke bez da pitate za komentar drugu stranu, ja sam ta koja je otvorila Whatsapp grupu. Otvorila sam je odmah nakon što me oblio hladan znoj radi goleme kazne koju ćemo kao obitelj morati platiti i uključila sam sve ljude koji nam mogu pomoći da prvo pročitamo pravni spis i razumijemo o čemu se radi, ustanovimo što se to dogodilo, zašto ovaj gradonačelnik osobno plaća kaznu za (ne)djela bivšeg gradonačelnika i kako se možemo žaliti na cijelu suludu situaciju”, navela je Puljak uz ostalo u svojem odgovoru Slobodnoj Dalmaciji.

I prije objave ovog teksta kritičari bračnog para Puljak tvrdili su kako iza političkih ambicija i uspjeha splitskog gradonačelnika stoji njegova supruga Marijana na što se ovaj politički bračni par nikada prije nije osvrtao.

Foto: Nikola Vilic / CROPIX

 

Puljkovi su se uvijek javno podržavali

No, isto tako Puljkovi nikada nisu krili da su i kada je politika po srijedi jedno drugom velika potpora pa su stoga Ivicu Puljka i na posljednjim lokalnim izborima u stožeru uz suprugu bodrila i djeca- sin Toma i kćeri Iva i Ema. Puljkovi su inače u braku od 1995-te godine, a upoznali su se tijekom studija. Danas kao gradonačelnik Splita Ivica Puljak prema podacima iz imovinske kartice mjesečno zarađuje 2.439 eura, dok njegova supruga kao zastupnica ostvaruje mjesečne prihode od 2.004 eura. Za očekivati je da će bračni par Puljak sudjelovati i na nadolazećim parlamentarnim izborima baš kao što će se na njima natjecati i bračni par Raspudić koji će ondje braniti Mostove boje. Pitanje je samo u kojoj će se formi Marija Selak Raspudić i Nino Raspudić pojaviti na Mostovim listama za parlamentarne izbore, no oni koji ovaj par poznaju kažu da je i ovdje čvrsta ruka gospođa Raspudić te da bez obzira na Raspudićeve najave postoji mogućnost da ona bude Mostova premijerska kandidatkinja.

U svakom slučaju bračnom paru iz Mosta ne nedostaje političkih ambicija, a sami Raspudić više je puta iskazao želju da se sučeli s premijerom Plenkovićem, no iznenađenja su s Mostom itekako moguća. Zlobnici pak tvrde da Raspudići svoje djelovanje u politici svode na osobno poduzetništvo te da u utrci za premijera ni jedno od njih nema pretjerane šanse, ali to se tek treba pokazati na izborima. Kada su po srijedi njihove imovinske kartice treba reći da Nino Raspudić kao zastupnik mjesečno zarađuje 2.119 eura, dok Selak Raspudić kao zastupnica mjesečno uprihodi 2.197 eura.

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Zanimljiv par za koji niste čuli

Osim ovog dvojca u politiku je pored svoje supruge Ivane Kekin pokušao ući i frontmen Hladnog piva Mile Kekin, no njima taj plan nije pošao za rukom pa u sabornici za sada sjedi samo liječnica Ivana Kekin, što ne znači da se Mile Kekin neće pojaviti na listama stranke Možemo i na idućim izborima. Malo je poznato da je uz aktualnu premijersku kandidatkinju Sandu Benčić na posljednjim parlamentarnim izborima sudjelovao i njen tajanstveni suprug Miroslav Petrović kao peti na listi za dijasporu u 11.izbornoj jedinici liste Zeleno-lijeve koalicije. I na lokalnim izborima u Zagrebu održanima 2021. godine Petrović je predstavljen kao jedan od koordinatora programa za obrazovanje stranke Možemo u Zagreb.




Pitanje je hoće li se na nadolazećim parlamentarnim izborima pojaviti osnivač Živog zida i aktualni europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić zajedno sa svojom suprugom Vladimirom Palfi, no poznato je da su njih dvoje svojedobno ušli u Sabor iz kojeg se Palfi povukla da bi prepustila svoj mandat Branimiru Bunjcu, unatoč tome to Živom zidu na posljednjim izborima nije donijelo sreću, štoviše, gospođu Palfi kasnije se nazivalo čvrstom rukom ovog bračnog para te su tvrdili kako je ona doprinijela raspadu ove nekoć parlamentarne političke opcije.

‘ODMETNICI’ NAKON IZLASKA IZ PAMETNOG : Nisu štedjeli bračni par Puljak! Ovakve će ih riječi bivših kolega zaboljeti




Zanimljiv politički bračni par djeluje u maloj Općini Lovas u Vukovarsko-srijemskoj županiji gdje je kao načelnik do konca listopada 2005-te godine djelovao Željko Cirba nakon čega je načelničku dužnost preuzela njegova supruga Tanja Cirba. Supružnici Cirba inače su članovi HDZ-a. Nakon što je načelnik Cirba prestao obnašati svoju dužnost zaposlio se kao zamjenik u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a danas pak radi u tvrtci Agro-klaster čiji je osnivač Vukovarsko-srijemska županija te pet općina među kojima je i Općina Lovas. Da priča bude do kraja intrigantna i njihova kći zaposlena je u Plinari istočne Slavonije čiji je osnivač Vukovarsko-srijemska županija u kojoj je otac Cirba radio preko 12 godina na raznim pozicijama.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.