Foto: Screenshot/Telegram kanal

Lukašenko otkrio skrivene detalje razgovora s Prigožinom: ‘Onda k vragu, umrijet ću’

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko rekao je u petak da je upozorio vođe ruskih plaćenika Jevgenija Prigožina i Dmitrija Utkina da paze na moguće prijetnje njihovim životima, te tvrdi da će borci Wagnera ostati u Bjelorusiji.

Podsjetimo, ruski predsjednik Vladimir Putin isprva je obećao da će slomiti Prigožinovu lipanjsku pobunu, uspoređujući je s ratnim previranjima koja su započela revolucijom 1917., ali nekoliko sati kasnije postignut je dogovor da se Prigožinu i nekim njegovim borcima omogući premještaj u Bjelorusiju.

Prigožin je, rekao je Lukašenko u petak, dva puta odbacio zabrinutost koju je iznio bjeloruski čelnik o mogućim prijetnjama njegovom životu.

Medij: Prigožin, šef Wagnera: Puno ambicija, isto toliko neprijatelja

Prigožin je rekao: K vragu, umrijet ću

Lukašenko je rekao da je tijekom pobune upozorio Prigožina da će “umrijeti” nastavi li marširati na Moskvu, na što mu je Prigožin rekao: “K vragu s tim – umrijet ću”.

Lukašenko kaže da je Utkina i Prigožina jednom prilikom upozorio, rekavši: “Momci – pazite se”.




Iz Lukašenkovih riječi, koje je prenijela državna novinska agencija BELTA, nije baš jasno kada je došlo do tog razgovora, prenosi Reuters.

Šef ruskih plaćenika Prigožin je mrtav, objavio kanal povezan s Wagnerom




Lukašenko: Putin ga nije dao ubiti

Lukašenko, inače stari Prigožinov znanac i bliski saveznik Rusije, rekao je da Putin nema nikakve veze s padom zrakoplova.

“Poznajem Putina, on je proračunat, vrlo smiren, čak i spor”, rekao je Lukašenko. “Ne mogu zamisliti da je to učinio Putin, da je Putin kriv. To je jednostavno pregrub i neprofesionalan posao.”

Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.