Foto: Goran Mehkek / CROPIX / Ilustracija

Hrvatski policajac prihvatio poziv iz srpske vojske, a ono što je uslijedilo izazvalo je nevjericu

Autor: I.G.

Mladi hrvatski policajac (21) iz PU vukovarsko-srijemske, koji ima hrvatsko i srpsko državljanstvo, vraćen je krajem prošle godine na posao u policiju iako se u studenom 2022. godine odazvao na poziv Ministarstva Republike Srbije na regrutaciju i mobilizaciju u vojarnu u Sremskoj Mitrovici, potvrđeno je iz vukovarsko-srijemske policije.

MUP je ranije poručio da je mladi policajac na teritoriju Republike Srbije ostvario kontakt s pripadnicima vojske, a sve zbog preuzimanja poziva za upis u vojnu evidenciju Republike Srbije, a bez da je o tome obavijestio svog neposredno nadređenog rukovoditelja, piše 24sata.

“Policijski službenik je teško naštetio interesima službe i njenom ugledu, a time je dovedena u pitanje njegova dostojnost za obavljanje policijske službe”, rekli su prije više od godinu dana iz MUP-a.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

‘Odmah udaljen iz službe’

Dodali su i kako je odmah udaljen iz službe te da je pokrenut disciplinski postupak. Vukovarsko-srijemska policija sada nam je potvrdila kako je disciplinski postupak nad mladim policajcem završen 28. prosinca 2023. godine. Policajac je proglašen krivim zbog počinjenja teže povrede službene dužnosti.

HDZ-ovci žestoko prozvali Grbina: ‘Plagirao je Kolindin slogan, stvarno postoje dvije Hrvatske’

Odnosno, kako piše u Zakonu o policiji, riječ je o neizvršavanju, nesvjesno, nesavjesnim, nepravodobnom ili nemarnom izvršavanju službenih obveza, te o nedoličnom ponašanju u službi ili izvan nje a da je teško naštetio ugledu policije.




Zbog toga mu je, potvrđeno nam je iz policije, izrečena novčana kazna u iznosu do 20 posto od posljednje plaće koja mu je isplaćena za puni mjesec. Iz policije dodaju i kako je s danom završetka postupka, 28. prosinca 2023.. godine, mladi policajac vraćen u službu.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.