Foto: Miroslav Slafhauzer / CROPIX

Penava upozorio: ‘Pupovac bi jednim činom pokazao da su pogriješili, ali nema ga nigdje’

Autor: M.P.

Hrvatska slavi Dan državnosti, prije 34 godine, 30. svibnja 1990., konstituiran je prvi demokratski, višestranački Sabor i potvrđena njegova povijesna uloga u očuvanju hrvatske državnosti. Na Memorijalnom  groblju žrtava iz Domovinskog rata predstavnici Grada Vukovara odali su počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeća svima onima koji su dali život za Domovinu te omogućili samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku.

Gradonačelnik Vukovara i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava rekao je da je današnji dan ostvarenje višestoljetnog cjelokupnog zalaganja hrvatskog naroda.

“Na čelu tog procesa bio je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman i hrvatski branitelji, ali i cjelokupan hrvatski narod. Svi građani koji su htjeli i sanjali slobodnu, nezavisnu, demokratsku Republiku Hrvatsku u kojoj danas živimo i stoga slavimo ovaj dan i hvala Bogu da je tome tako”.

Penava: Ne vidim Pupovca ovdje s nama

Ponovno je komentirao Milorada Pupovca i SDSS vezano za izbor predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

“Što se tiče gospodina Milorada Pupovca i SDSS-a. Dakle, ključan termin je ovo što ste rekli za ljudska prava. Ne vidim ga danas niti bilo koga iz SDSS-a da je ovdje s nama i na drugim komemoracijama. Dakle, za očekivati je od nekoga tko pretendira, tko misli da je pozvan biti predsjednik Odbora za manjine i za ljudska prava, da je ovdje prvi među nama.

Poglavito iz tog kuta iz kojeg dolazi SDSS, koji je imao jednu vrlo neslavnu ulogu upravo u početku i začetku nastanka hrvatske države. Očekivali bi da bi bili prvi na ovakvim mjestima i da ih rijetko napuštaju jer bi pokazali tim činom da su pogriješili i da su shvatili u čemu su pogriješili i da će ići dalje s nama i graditi hrvatsku državu sasvim suprotno pozicijama koje su imali 90-ih. Nažalost, ne vidim tu ni ni pripadnike SDSS-a, niti jednog. Člana Gradskog vijeća iz njihovih redova grada Vukovara, ali niti Milorada Pupovca”, zaključio je Penava.




Milanoviću danas ni traga, predsjednik ovo ne priznaje: ‘To je privatna prćija, ne idem s pozerima’




Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.