Foto: Marko Todorov/CROPIX

Sramotan prizor na samom ulazu u Park prirode Medvednica: Netko je bacio hrpu stolaca u potok

Autor: F.F

Poprilično sramotna slika dolazi nam iz Parka prirode Medvednica. Naime, tamo je netko na samom ulazu u Park prirode pobacao hrpu uredskih stolaca u obližnji potok. Fotografije su kod mnogih izazvale zgražanje, a detalji o cijeloj situaciji nisu poznati.

Teško se oteti dojmu da je počinitelj ovog poprilično sramotnog i ružnog čina mogao odnijeti te stolce na smetlište, isto kako ih je uspio dovesti skroz do Medvednice. Da stvar bude gora, ovo su prizori samo dva dana nakon Europskog dana parkova.

“Zaštićena područja povezuju ljude s prirodom, štite vrste i provode politike kako bi osigurali zdrav planet za život, za sva živa bića i zbog toga slavimo Europski dan parkova”, objavili su na Facebooku iz Parka prirode Medvednica.

Foto: Marko Todorov/CROPIX

Sramotan prizor

“Park prirode Medvednica dio je velike ekološke mreže Europe Natura2000 i zaštićenih područja Europe okupljenih u Europarc Federaciju”, dodali su.

Foto: Marko Todorov/CROPIX

Park prirode Medvednica smješten je sjeverno od glavnog grada Zagreba. Prostire se na planini Medvednica koja je omiljeno izletište za mnoge Zagrepčane. Park obuhvaća bogate šume, slikovite livade i brojne potoke, pružajući posjetiteljima priliku za uživanje u prirodnim ljepotama i miru.

Ova zaštićena prirodna zona poznata je po raznolikoj flori i fauni, uključujući brojne endemske vrste. Medvednica nudi mnoge pješačke i biciklističke staze, kao i popularne destinacije poput Sljemena, najvišeg vrha planine. Na Medvednici se također nalazi i poznata špilja Veternica te rudnik Zrinski, koji privlače mnoge posjetitelje svojim povijesnim i geološkim značajem.

Drama u hrvatskoj obitelji: Unuk provalnicima dojavio da mu baka ima zlata, svezali ju i opljačkali




Park prirode Medvednica idealno je mjesto za ljubitelje prirode, sporta i rekreacije, pružajući jedinstvenu oazu mira i svježeg zraka u neposrednoj blizini urbanog Zagreba.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.