Foto: Duje Klaric / CROPIX

ELITA GUBI GRADSKE STANOVE: Nije se plaćala najamnina, poznata zviždačica nagazila prijestupnike

Autor: Dnevno.hr

Revizija korištenja kadrovskih stanova, koji su se dodjeljivali osobama s osobitim zaslugama za Grad Split pokazala je kako je u najmanje četiri slučaja utvrđeno kršenje Pravilnikom o davanju stanova u najam.

Potvrdila je to Slobodnoj Dalmaciji Maja Đerek, pročelnica za gradsku imovinu koja je donedavno bila poznata kao zviždačica iz Državnih nekretnina.

Izvijestila je kako je revizijom utvrđeno da je 20 stanova u vlasništvu ili na upravljanju Grada Splita dano u najam osobama od interesa za Grad te da za vrijeme vrijeme ove gradske uprave nisu sklopljeni novi ugovori o korištenju kadrovskih stanova, nego je samo izvršena pravna regulacija dosadašnjih statusa za one koji ispunjavaju uvjete.

Zanimljiva imena

Otkaz ugovora o najmu poslan je, kako je već javnost obavještena, bivšem sjajnom veslaču i osvajaču olimpijske medalje Igoru Boraski, za stan u Splitu površine 85,82 m2, iz razloga jer je darovanjem stekao u vlasništvo apartman u Milni na Braču površine 37,60 m2, njegova kćer kao članica obiteljskog domaćinstva kupoprodajom je stekla vlasništvo stana u Splitu površine 55,00 m2, a supruga stan u Zagrebu površine 39,50 m2 (iako ovo zadnje nije bilo razlog otkaza po Pravilniku). Uz to, korisnik ima i dug u visini 1.029,84 eura.

Otkaz ugovora dobio je Ivica Čikeš za stan površine 60,17 m2, zato jer je prodao stan u Splitu, površine 57,16 m2 koji je naslijedio iza smrti majke. Ugovor o kupoprodaji je sklopljen dana 12. siječnja 2022. godine. Uz to, korisnik ima i dug u iznosu od 1.380,65 eura.

Osim njima dvojici, Đerek navodi kako je otkaz ugovora o najmu poslan i Jeleni Marasović Hornyanszky, profesorici klavira, jer je od 2007. godine zaposlena u Sinju, iako je kadrovski stan u Splitu dobila 2003. godine temeljem zaposlenja u Gradu Splitu, a Gradu nije prijavila promjenu zaposlenja.

Novinarka nije plaćala najamninu

Također ugovor o najmu otkazan je i novinarki Mariji Erceg, jer ni nakon opomene nije platila dugovanje s osnove najma stana, koje na današnji dan iznosi 6304 eura. Najamnina nije plaćena otprilike sedam godina.




Među zaslužnim pojedincima koji su još dobili gradske stanove su i sportaši – braća Siniša i Nikša Skelin, sestre Ana i Lucija Zaninović, olimpijac Nikolaj Pešalov…

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.