Foto: Borislav Zdrinja / ZIPAPHOTO / CROPIX

DRAMA U SRBIJI, SKINULI DRON S NEBA! Letio je iznad vojarne: Vučić digao vojsku na noge

Autor: Dnevno.hr

Nešto se događa u susjednoj Srbiji.

Nakon što je u utorak predsjednik Aleksandar Vučić naredio podizanje vojske u visoki stupanj pripravnosti, u srijedu je navodno srušen dron iznad vojarne.

Vojska Srbije je tako oko 17 sati oborila komercijalni dron iznad vojarne u Raški, tvrdi Blic.

Prethodno je uočeno kako se dronom promatrala vojarna pa je vojska u skladu s naredbama postupala i oborila dron.

Blic piše kako se očekuje priopćenje zapovjedništva srpske vojske.

Inače, Raška je srpska općina i nalazi se u njezinom jugozapadnom dijelu.

‘Mi bi to za 5 minuta’

Na društvenim mrežama pojavili su se prvi komentari srpskih korisnika: “Uh bre, nije valjda opet NATO”, “Opa, rokaj bratko, samo ruši”, “Beži bre, ovo je Srbija”, samo su neki od kometnara.




Valja podsjetiti kako se nakon pada drona u blizini studentskog doma u Zagrebu za kojega ne znamo odakle je niti zašto došao, Vučić likovao i hvalio se kako se to njima ne može dogoditi.

“Nikada nismo imali jaču vojsku… Rekli su mi da me jedan oporbeni kandidat u pola sata 44 puta spomenuo kao predsjednika u odlasku… A nisam ja taj koji je ukinuo 63. padobran. Ono što se dogodilo u Zagrebu nije se moglo dogoditi Srbiji, mi bismo taj avion oborili za 5 minuta”, rekao je tada Vučić i zasad se čini bio u pravu.

Uskoro opširnije…




Stiglo je priopćenje Vojske Srbije:

“Jedinice Vojske Srbije su danas u popodnevnim satima, nakon pravovremenog otkrivanja i praćenja, neutralizirala komercijalni dron koji se kretao iz pravca Kopaonika ka Raški. Dron je oboren primjenom mjera elektronskog ometanja, u neposrednoj blizini vojnih objekata u garnizonu Raška.

Vojska Srbije će i dalje, u skladu sa naredbama predsjednika, obarati sve bespilotne letjelice koje se nađu u zoni zabrane leta i u blizini vojnih objekata”, navodi se u priopćenju.

Ministar obrane dao izjavu

Ministar obrane Miloš Vučević dao je izjavu za televiziju Pink.

“Vojska Srbije je, po naređenju vrhovnog zapovjednika, oborila bespilotnu letjelicu. Letjelica se iz pravca Jarinje – Rudnica kretala iznad vojnih objekata garnizona Raška. Građani Srbije mogu znati da je nebo iznad Srbije sigurno. Mislim da smjer kretanja jasno govori odakle je dron. Vidjet ćemo i tko je proizvođač drona, o tome ćemo imati jasnu sliku u narednim danima, možda i u narednim satima”, rekao je Vučević. Prema njegovim riječima, Srbiju ne treba podcjenjivati, već slušati što jasno i glasno kaže predsjednik Vučić.

“Vojska Srbije neće dozvoliti da bilo tko ugrozi Srbiju i njene građane”, naglasio je Vučević. Govoreći o dronu, rekao je da sigurno nisu išli snimati lijepe pejzaže. Dronovi lete iznad vojnih objekata, istaknuo je.

“Pokušavaju snimiti naše postrojbe tijekom redovnih aktivnosti. Vjerujem u sve snage sigurnosti, mislim i na sve one koji su u zaštitnom korpusu svih građana Srbije, imat ćemo adekvatan odgovor na sve izazove, prepreke i maltretiranja. Mi želimo razgovarati, mi smo za politički dijalog, nismo za eskalaciju, nego za smirivanje tenzija, ali to ne znači da smo kukavice. Nemojte provocirati Vojsku Srbije i podcjenjivati ​​Srbiju”, zaključio je Vučević.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.