Foto: Robert Fajt / CROPIX

Dodik opet divlja, sanja ‘veliku Rusiju’: A što je tek rekao za Karadžića i Mladića

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Milorad Dodik u nedjelju je ponovo veličao osuđene ratne zločince Radovana Karadžića i Ratka Mladića, a visokog predstavnika za BiH Christiana Schmidta kao i cijelu Njemačku proglasio je sljednicima nacizma. Sve je to izrekao u govoru koji je održao u mjestu Drakulić gdje su vlasti Republike Srpske organizirale obilježavanje obljetnice zločina što su ih 7. veljače 1942. počinili pripadnici ustaških postrojbi, ubivši stotine srpskih civila, uključujući žene i djecu.

Dodik je komemoriranje žrtava opet iskoristio da bi držao zapaljive govore, rekavši da ustaških zločina ne bi bilo da je prije 80 godina postojala Republika Srpska, a da su za taj entitet Srbi zapravo ginuli i u Drugom svjetskom ratu.

Bivšeg političkog i vojnog vođu bosanskih Srba Karadžića i Mladića, koji su zbog zločina protiv čovječnosti te genocida osuđeni na doživotne kazne zatvora, proglasio je suvremenim junacima te borbe.

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Karadžića i Mladića proglasio herojima

“Ne smijete zaboraviti ni Karadžića ni Mladića. To su ljudi koji su u jednom teškom trenutku uzeli voditi ovaj narod… a mi smo spremni odreći se tih naših povijesnih veličina samo zato jer je netko rekao da su oni izvršili zločin”, rekao je Dodik.

Zatim je dodao i kako Karadžiću u Haagu na suđenju nije dokazan niti jedan zločin te da su ga proglasili krivim jer je ‘stao na branik slobode’. Rekao je i da je Karadžiću i Mladiću učinjena ‘povijesna podvala’. Sebe je proglasio Karadžićevim sljednikom koji se danas žrtvuje za opstanak RS kazavši kako ga danas sudski progone samo zato jer ne poštuje visokog predstavnika za BiH Christiana Schmidta.

Dodao je kako je njegova želja vidjeti uspostavu “velike Rusije”. Poručio je kako BiH nije njegova država i njoj se nikada neće zakleti na vjernost, a Zapad je optužio da od nje prave državu koja bi bila samo po mjeri Bošnjaka.

SANDRA BENČIĆ KAO PREMIJERKA? U Možemo! oduševljeni: Gradimo nacionalnu priču! Ona je odlična kandidatkinja







Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.