Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Smrt na smrt: Preminula majka osumnjičenog za ubojstvo Danke Ilić

Autor: Dnevno.hr

Srpski mediji neslužbeno doznaju kako je preminula majka Dejana Dragijevića koji je osumnjičen za ubistvo djevojčice Danke Ilić.

Blic piše kako je Dejan u psihijatrijskoj bolnici u Beogradu priznao zločin, a njegov suputnik Srđan Janković koji je autom udario dijete je na vještačenju.

Beživotno tijelo male Danke nakon užasa su bacili na divlj deponij na Starobanjskom putu.

Foto: CROPIX

Pojavili se novi svjedoci

Dva dana kasnije, Dejan Dragijević je s bratom Daliborom i ocem Radoslavom tijelo premjestio na drugu lokaciju, koju ne želi otkriti, tako da tijelo djevojčice ni dva mjeseca nakon užasa nije pronađeno.

Dejanov brat, Dalibor Dragijević, nakon uhićenja je preminuo u Policijskoj stanici u Boru, dok se otac Radoslav Dragijević još uvijek nalazi u produženom pritvoru.

Podsjetimo, u slučaju ubojstva dvogodišnjakinje iz Bora pojavili su se novi svjedoci čije je saslušanje zakazano je za 27. i 28. svibnja u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, piše Kurir.

“Do sada je već ispitano 14 svjedoka, to je bila prva faza istrage i svi su ispitani prije nego što su dvojica optuženih upućena na psihijatrijsko vještačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu. Bilo je potrebno prvo ispitati svjedoke, jer su Dragijević i Janković inzistirali da budu prisutni prilikom ispitivanja”, rekao je Kurirov izvor dodajući da pojavljivanje novih svjedoka može biti značajno za istragu.




Stigli nalazi DNK vještačenja u slučaju male Danke: ‘MUP sudjeluje u zlostavljanju i mučenju’

“Oni mogu dati važne informacije koje će pomoći u rasvjetljavanju slučaja i koje će na kraju dovesti do ključnog pomaka u istrazi. Ročište je zakazano za 27. i 28. svibanj jer će tada optuženi ponovo biti u pritvoru u Zaječaru, jer je završeno njihovo psihijatrijsko vještačenje”, rekao je izvor za Kurir i dodao da rezultati psihijatrijskog vještačenja još nisu dostavljeni tužiteljstvo.




Tužiteljstvo je već ranije dobilo dio DNK vještačenja tragova pronađenih u automobilu optuženih, kojim su, prema vlastitom priznanju, ubili Danka 26. ožujka u Banjskom polju.

Trenutačno je u tijeku vještačenje GPS uređaja s vozila, kako bi se utvrdila njihova točna putanja kretanja kobnog dana. Tijelo djevojčice još nije pronađeno, a okrivljeni Dragijević je priznao da je Danku nakon što je udario automobilom ubacio u auto i zadavio. No, ne želi reći gdje je bacio tijelo.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.