Foto: Screenshot/YouTube

Bivši Putinov suradnik najavio pad EU-a: ‘Hrvatsku će likvidirati, preuzet će ju Mađarska i Srbija’

Autor: F.F

Mihail Hazin, poznat kao ruski analitičar, iznio je svoje proročanstvo o skorom slomu Europske unije u intervjuu za bjelorusku agenciju Belsat. Tijekom 90-ih je u Jeljcinovoj administraciji surađivao s Vladimirom Putinom. Prema njegovim riječima, EU će doživjeti propast u roku od dvije do tri godine, posebice ako Donald Trump ponovno preuzme vlast u SAD-u.

Hazin tvrdi da će Sjedinjene Države ostaviti EU da se sama brani, što će dovesti do njenog sloma. Rus tvrdi da Europa nema adekvatnu obranu i da će se morati osloniti samo na oko 350 do 400 tisuća vojnika, što smatra nedovoljnim u slučaju sukoba s Rusijom.

Nadalje, Hazin nagađa o mogućem rasporedu snaga nakon raspadanja EU, izražavajući uvjerenje da će se granice Europe vratiti na stanje iz 1945. godine.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX, Hrvatska vojska, mornarica

Nagađanja i spekulacije

Njegove spekulacije uključuju i tvrdnju da bi Mađarska i Srbija mogli pokušati likvidirati Hrvatsku kako bi dobili pristup moru. Također, Hazin sugerira da bi Mađarska mogla prisvojiti sjeverni dio Hrvatske, dok bi ostatak pripao Srbiji.

“Nemojte zaboraviti da Viktor Orban stalno govori da je Mađarska uvijek imala izlaz na more i da je bila pomorska država. Zamislite tu situaciju, da u trenutku raspada EU Mađarska i Srbija odluče likvidirati Hrvatsku. Srbija uzima Bosnu i Hercegovinu, a Mađarska sjeverni dio Hrvatske s morem, ostatak ide Srbiji”, rekao je.

Nadalje, tvrdi da bi Zakarpatska Ukrajina i Transilvanija u Rumunjskoj također bile mete Mađarske. Nije objasnio kako i zašto, ali smatra da bi se to moglo dogoditi raspadom EU. Hazin ističe da u Njemačkoj raste rasprava o pripadnosti Šleske Poljskoj i tvrdi da je Danzig zapravo njemački grad, ne priznajući mu poljsko ime Gdanjsk.

(FOTO) ‘VRLO OPASNI OBJEKTI’ ISCURILI DETALJI BIZARNE NESREĆE: Djevojka pala sa šest metara u napuštenoj zagrebačkoj bolnici, vatrogasci poslali ozbiljno upozorenje




Svašta predviđa

Također, Hazin smatra da će, prema takvim trendovima, Ukrajina biti izbrisana s geopolitičke karte, ali ne iznosi konkretne informacije o tome što bi to značilo za Rusiju. Tvrdi da EU griješi u predviđanju povoljnog ishoda za države koje su protiv Rusije te sugerira da bi bilo korisnije da Lavov pripadne Slovačkoj umjesto Poljske.

Unatoč tim spekulacijama, Hazin ne nudi konkretna objašnjenja kako bi se takvi scenariji ostvarili, no tvrdi da je raspad EU neizbježan i da bi mogao rezultirati novim geopolitičkim preustrojem Europe.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.