Foto: Marko Prpic/PIXSELL

HRVAT NAPADA VELIKI NASLOV: Legenda je u finalu Australian Opena, velika nada ide na Srpkinju

Autor: I.K.

Sjajne vijesti došle su nam iz Melbournea. Ivan Dodig je na Australian Openu korak do svojeg novog naslova na Grand Slam turnirima, sveukupno šestog u karijeri. Dodig će se s francuskom igračicom Kristinom Mladenović boriti za titulu u mješovitim parovima, a napad na titulu dolazi nakon što je hrvatsko-francuska kombinacija u polufinalu s 1:6, 7:5, 10:2 pobijedila druge nositelje, Kineskinju Shuai Zhang i Australca Johna Peersa.

Ivan i francuska tenisačica će u finalu dočekati bolje iz polufinalnog ogleda u kojem se susreću češko-ekvadorska kombinacija Lucie Hradecka/Gonzalo Escobar i australski par Jaimee Fourlis/Jason Kubler.

Legendarni hrvatski tenisač u konkurenciji parova, ranije odličan i u singlu, bit će u prilici pridružiti novi naslov onima osvojenima 2015. na zemlji Roland Garrosa i lani upravo na Australian Openu u muškim parovima te ranijim trima titulama u mješovitim parovima, 2018. i ’19. u Roland Garrosu, a 2019. i na travi Wimbledona.

Lani slavio sa Slovakom

Prije serije s Mladenović, 37-godišnji Međugorac je prošle godine u Melbourneu bio uspješan u suradnji sa Slovakom Filipom Polašekom, s kojim je otišao do kraja u konkurenciji muških parova. Sada se pobrinuo za novu priliku za veliki naslov, no to nije bila jedina odlična vijest koja je za hrvatski tenis u srijedu došla iz Australije.

Screenshot/HRT

U uspješnoj seriji je i velika nada, 16-godišnja Zagrepčanka Petra Marčinko, prva juniorka svijeta. Mlada Hrvatica došla je do četvrtfinala turnira juniorki u pojedinačnoj konkurenciji i do polufinala u paru sa Dankinjom Johanne Christine Svendsen.

Dan s dvije pobjede

Marčinko je u razmaku od nekoliko sati slavila u dva meča. U osmini finala singla je sa 6:3, 6:1 nadigrala Bugarku Denisu Gluškovu, izborivši četvrtfinalni susret sa Srpkinjom Lolom Radivojević.

Surađujući sa Svendsen, 16-godišnja Zagrepčanka je u konkurenciji parova došla do polufinala s četvrtfinalnih 7:6(5), 6:4 protiv Ruskinja Anastasije Gurjeve i Jelene Pridanjkine. Protivnice u borbi za finale bit će Kanađanke Kayla Cross i Victoria Mboko.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.